Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Κατανομή κοινοτικών κονδυλίων για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόφαση για την «κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2013/2014» υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο πλαίσιο του «Προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018», με την παρούσα απόφαση, κατανέμονται, για το οικονομικό έτος 2014, σε 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας 3.963.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.261,87 στρέμματα.

Η κατανομή των κονδυλίων έγινε, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των αμπελουργικών ζωνών της χώρας, δίνοντας έμφαση σε ζώνες παραγωγής οίνων ΠΟΠ-ΠΓΕ, αλλά και σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μικρά νησιά Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αμπελοοινικό τομέα που μας δίνει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Επιδοτούμε την αναδιάρθρωση των αμπελώνων. Δίνουμε τη δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να βάλουν πιο εμπορικές ποικιλίες, να αναβαθμίσουν περαιτέρω ποιοτικά την παραγωγή τους και να εφαρμόσουν σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης των αμπελώνων.

Στο πλαίσιο αυτό της περαιτέρω ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελοοινικού δυναμικού της χώρας, κατανείμαμε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ, για το 2014. Θέλουμε μία πιο ισχυρή αμπελουργική βάση πάνω στην οποία η ελληνική οινοποιία θα αναπτυχθεί με όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας».Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.