Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το «έξυπνο» παγκάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα παγκάκι που συλλέγει νερό, ιδανικό για εξωτερικούς χώρους, ανέπτυξε μία αρχιτεκτονική εταιρεία. Το παγκάκι ονομάζεται «Water Bench» και διοχετεύει το νερό μέσω των ραβδώσεων στην επιφάνειά του σε μικρές τρύπες που καλύπτονται από κουμπιά.

Το νερό εισχωρεί από τις τρύπες στο εσωτερικό και αποθηκεύεται σε δεξαμενές είτε μέσα στο παγκάκι, είτε κάτω από το έδαφος.

Το παγκάκι διατηρείται στεγνό, ώστε να μπορεί κάποιος να κάτσει επάνω του και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη με δεξαμενές χωρητικότητας 500, 1.000 ή και 1.800 λίτρων.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης των μεγαλύτερων μοντέλων τοποθετούνται κάτω από το έδαφος, ενώ οι μικρότερες δεξαμενές είναι ενσωματωμένες στο εσωτερικό του πάγκου.

Το πρωτότυπο παγκάκι κατασκευάζεται μερικώς από ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο και ήδη έχει κάνει το ντεμπούτο του στο Μουμπάι της Ινδίας.

Στόχος του είναι να εισάγει την πολυλειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα στον αστικό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας ποσότητες νερού για την κάλυψη αναγκών σε τοπικό επίπεδο και ενισχύοντας την κοινωνική συναναστροφή.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.