Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα λάχανα προστατεύουν από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστατικό των σταυρανθών λαχανικών αποδεικνύεται σωτήριο
.
Το ταπεινό λάχανο φαίνεται ότι κρατάει το κλειδί για την προστασία των υγιών ιστών από τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences ένα συστατικό των σταυρανθών λαχανικών στα οποία ανήκουν το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο, προστάτευσε τα πειραματόζωα από θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας.

Το εν λόγω συστατικό (DIM ή 3. Διινδολυμεθάνιο) το οποίο έχει ήδη αποδειχθεί ασφαλές για τους ανθρώπους εικάζεται ότι μπορεί να προστατεύσει τους υγιείς ιστούς κατά την ακτινοβολία τους στο πλαίσιο της αντικαρκινικής θεραπείας.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Eliot Rosen από το αμερικανικό αντικαρκινικό κέντρο Lambardi δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει μελετηθεί σε ότι αφορά την αντικαρκινική της δράση εδώ και χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά η εν λόγω ουσία φαίνεται ότι μπορεί να δράσει προφυλακτικά έναντι της ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τον Dr Rosen η έρευνα καταδεικνύει δυο πιθανές εφαρμογές του συγκεκριμένου συστατικού: η μία αφορά τους ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία, ενώ η δεύτερη την προστασία των ατόμων από τις θανατηφόρες επιπτώσεις μιας πυρηνικής καταστροφής.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.