Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στο δρόμο άπορες τυφλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κραυγή αγωνίας» από την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, για τον αιφνίδιο όπως καταγγέλλει κλείσιμο του ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη» το οποίο φιλοξενούσε άπορες τυφλές γυναίκες. «Για πάνω από 10 χρόνια, το ίδρυμα, το οποίο είναι ιδιωτικό οίκημα, φιλοξενούσε οκτώ γυναίκες με σοβαρά προβλήματα όρασης που δεν είχαν που να μείνουν.

Η διοίκηση του ιδρύματος τις έδιωξε το καλοκαίρι στέλνοντάς τες σε συγγενικά σπίτια και τις ενημέρωσε να ξανάρθουν τον Σεπτέμβρη. Χωρίς καμία προειδοποίηση, οι πόρτες της Στέγης έκλεισαν για πάντα, εξαναγκάζοντας αυτές τις γυναίκες να μείνουν στο δρόμο» αναφέρει στον «Ε.Τ» ο κ. Νίκος Γιαλλούρης, πρόεδρος του ΕΟΤ.

Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα συνέντευξη τύπου έξω από το ίδρυμα ζητώντας εξηγήσεις για τις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε λουκέτο στο εν λόγω οίκημα αλλά και να ξανανοίξουν οι πόρτες του στις γυναίκες που έχουν άμεση ανάγκη για φιλοξενία.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα, ο κ.Γιαλλούρης γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, από τους αρμόδιους φορείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.