Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η αιθαλομίχλη αυξάνει τις εισαγωγές στις πνευμονολογικές κλινικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί.
Αύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές παρατηρείται κατά τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας των αυξημένων τιμών αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που προκαλούνται από την καύση ξύλων για θέρμανση. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο να μελετά το φαινόμενο, κατ’ αρχάς στην περιοχή της Αττικής, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η συσχέτιση της αύξησης των τιμών των αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα με την αύξηση προσέλευσης στις πνευμονολογικές κλινικές, αποτέλεσε αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο ΕΚΕΠΥ, υπό την αρμόδια υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των συναρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Υγείας, καθώς και του καθηγητή πνευμονολογίας του Harvard Παναγιώτη Μπεχράκη και του καθηγητή του ΕΚΕΦΕ/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Κωνσταντίνου Ελευθεριάδη.

Η έρευνα στην Αττική, σύμφωνα με τους ειδικούς που πραγματοποιούν ποιοτική ανάλυση των περιστατικών, συνεχίζεται, ώστε να συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα έτος και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ανάλογες έρευνες θα ξεκινήσουν, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, σε Θεσσαλονίκη. Πάτρα, Βόλο και Λάρισα, και επιπλέον θα μελετηθούν ξεχωριστά οι επιπτώσεις στα παιδιά των αυξημένων τιμών αιρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.