Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Δεν είναι εύκολο να υπογράφεις απολύσεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μητσοτάκης: Δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια.

Σκηνικό σύγκρουσης επικράτησε μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της ελληνικής κυβέρνησης. Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι αποφασισμένο να βγουν 25.000 υπάλληλοι σε κινητικότητα και να υπάρξουν 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.

Και μίλησε και για το Δημόσιο. «Έχουμε αρκετές χιλιάδες συμβασιούχων οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει ένα καθεστώς μονιμότητας μέσα από μία φάμπρικα», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ξέρω την άποψή της Δικαιοσύνης αλλά αν δεν κρατήσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, το επιχείρημά μας είναι κι αυτοί να προσμετρηθούν στις απολύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι εν μέρει η σύγχυση που έχει προκληθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι «στα δύο χρόνια δεν τολμούσε κανείς να πει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις».

«Ξεκινήσαμε από την εφεδρεία, πήγαμε στη διαθεσιμότητα», είπε σημειώνοντας ότι: «Η αλήθεια είναι ότι είναι ρητή δέσμευση της χώρας ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις. Δεν είναι εύκολο να υπογράφει κανείς για να φύγουν άνθρωποι. Αλλά αυτή είναι μια πραγματικότητα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «Υπάρχει μια ρητή απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαθεσιμότητα του διοικητικού 8 πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστά τα πανεπιστήμια επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο», είπε. Και τόνισε: «Θα συμβούλευα να συμπληρώσουν τη φόρμα οι διοικητικοί υπάλληλοι. Κινδυνεύουν με αργία».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι: «έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και έχουμε πλέον ισχυρά επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.