Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αποτέλεσμα διαρκείας στην απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστικά για να αλλάξετε τη διατροφική σας συμπεριφορά.

Ωραία, χάσατε για πολλαπλή φορά τα 3-4 κιλά που σας βαραίνουν συνήθως και αντί να νιώθετε καλά, αναρωτιέστε πότε θα σταθεροποιήσετε επιτέλους το βάρος σας. Σίγουρα θ’ ανήκετε κι εσείς στο 90-95% εκείνων που αδυνατίζουν, ξαναπαχαίνουν, αδυνατίζουν, ξαναπαχαίνουν...καθώς η δίαιτά τους καταλήγει πάντα σε αποτυχία!

Τί πρέπει λοιπόν να κάνετε για να σταθεροποιήσετε το βάρος σας μια για πάντα; Πρέπει ν’ αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, συνιστούν οι ειδικοί και να ξεχάσετε κάποιες διαιτητικές απόψεις που έχουν πια ξεπεραστεί.


1. Τέλος στις στερητικές δίαιτες
Να θυμάστε πάντα πως όσο περισσότερο στερείστε για ν’ αδυνατίσετε γρήγορα, τόσο περισσότερο πολλαπλασιάζετε τον κίνδυνο να ξαναπάρετε βάρος. Μακριά, λοιπόν από αυστηρές δίαιτες. Για να χάσετε βάρος χρειάζεστε χρόνο και λογική μείωση αυτών που τρώτε.

2. Τρώτε απ’ όλα, ακόμα και σοκολάτα!
Γνωρίζετε ότι πολλά κορίτσια έχουν γίνει ακόμα και βουλιμικές μετά από μια άσχημη δίαιτα; Μάθετε λοιπόν πως για να χάσετε κιλά, δεν πρέπει να στερείτε από τον εαυτό σας τίποτα. Αντίθετα, πρέπει να γίνετε εγκρατείς. Να τρώτε δηλαδή λίγο απ’ όλα. Ακόμα και σοκολάτα, εφόσον είναι μια τροφή που προσφέρει πολλή ενέργεια. Αρκεί βέβαια να την τρώτε σε μικρές ποσότητες.

3. Μην παραλείπετε γεύματα
Οι διαιτολόγοι συνιστούν σε όσους κάνουν δίαιτα, να μην παραλείπουν κανένα γεύμα της ημέρας. Μπορείτε λοιπόν ν’ αδυνατίσετε τρώγοντας 3 ή 4 γεύματα την ημέρα. Αντίθετα, από 6 γεύματα και πάνω υπάρχει κίνδυνος, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τσιμπολογήματα και πρόσληψη βάρους.

4. Το φαγητό πρέπει να σας προσφέρει ευχαρίστηση
Οι στερητικές δίαιτες προκαλούν στέρηση και εκνευρισμό. Επομένως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε με τέτοιο τρόπο -τα πάντα, αλλά λιγότερο- ώστε το φαγητό να σας προσφέρει πάνω απ’ όλα ευχαρίστηση. Για να το καταφέρετε αυτό πρέπει να μάθετε ν’...ακούτε το σώμα σας. Πρέπει δηλαδή να μάθετε ν’ αναγνωρίζετε πότε πεινάτε (όσοι τσιμπολογάνε έχουν χάσει αυτή την αντίληψη) και πότε είστε χορτάτοι. Με τον τρόπο αυτό θα ξαναβρείτε την αληθινή ευχαρίστηση του φαγητού.

5. Το νερό δεν αδυνατίζει
Το να πίνετε 5 λίτρα νερό την ημέρα, δε σημαίνει ότι θ’ αδυνατίσετε κιόλας. Ακόμα και τα πιο διουρητικά υγρά δεν έχουν αυτή την ικανότητα. Μην πίνετε λοιπόν υπερβολικές ποσότητες νερού, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί σε μερικούς να ευνοήσει την κατακράτησή του. Ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα είναι υπεραρκετό. Ούτε όμως χρειάζεται να το περιορίσετε, γιατί το νερό ενεργοποιεί την απομάκρυνση των τοξινών.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.