Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα του αρχηγού του Σώματος για την «Ημέρα της Αστυνομίας».

Ως «Ημέρα της Αστυνομίας» έχει καθιερωθεί η 20η Οκτωβρίου, καθώς την ίδια ημερομηνία γιορτάζεται το έργο μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του Σώματος.

Με αφορμή τον εορτασμό, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιανόπουλους, εξέδωσε ημερήσια διαταγή προς το Σώμα.

Για μια ημέρα «γιορτής, τιμής, με ιδιαιτέρως έντονο το συναισθηματικό και συγκινησιακό στοιχείο», έκανε λόγο ο αρχηγός.

«Με την καθιέρωση της 20ης Οκτωβρίου ως “Ημέρα της Αστυνομίας”, η Πολιτεία συνδέει, συμβολικά το έργο ζωής του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου με το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας κατά τρόπο σαφή και ιδιαιτέρως τιμητικό την προσφορά του Σώματος και του προσωπικού του προς τη χώρα και την κοινωνία», σημείωσε.

Ο αντιστράτηγος στάθηκε ακόμη στις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στις οποίες συμπεριέλαβε την προστασία της πατρίδας και των πολιτών, τη διασφάλιση της τάξης και της ευνομίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και γενικά τη διαμόρφωση και διαφύλαξη ενός σταθερού περιβάλλοντος ομαλότητας και ασφάλειας.

Παράλληλα, απήυθυνε κάλεσμα για την καταπολέμηση των σύγχρονων εγκληματικών μορφωμάτων, οι οποίες «με τις κατ’ επίφαση ή κατ’ απόκλιση από τις συνταγματικές επιταγές και τους δημοκρατικούς θεσμούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς που επιχειρούν να διαρρήξουν τη συνοχή της κοινωνίας και επαναφέρουν στη μνήμη εικόνες και καταστάσεις των πιο σκοτεινών περιόδων της παγκόσμιας ιστορίας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να δηλώσει την εμπιστοσύνη του προς το Σώμα. «Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούμε στο καθήκον μας. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο, με μεγαλύτερο πείσμα την προσπάθειά μας. Είναι χρέος όχι μόνον απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, αλλά και στη μνήμη των φίλων, των συναδέλφων, των συνεργατών μας που θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος, πιστοί στον όρκο και τα ιδανικά τους», υπογράμμισε.

«Όλοι μαζί, συντεταγμένοι, απτόητοι από τις δυσκολίες και αποφασιστικοί θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε το καθήκον μας, προτάσσοντας πάντοτε το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον πέρα και πάνω από τα στενά ατομικά συμφέροντα και επιδιώξεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.