Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Έριξαν 20 τόνους σκουπιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οικολογικό έγκλημα σε βάρος της Ηλείας και εν προκειμένω σε βάρος του δήμου Ήλιδας, συντελέστηκε χθες τα ξημερώματα, με «πρωταγωνιστές» τρία τουλάχιστον άτομα που μετέφεραν και εναπόθεσαν παράνομα στην περιοχή μεταξύ Αυγείου και Σωστίου, 20 τόνους σκουπίδια!

Τα απορρίμματα φαίνεται ότι προέρχονται από την περιοχή της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και ήδη τα δύο άτομα έχουν συλληφθεί και έχει κατασχεθεί μια νταλίκα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία αναζητείται ακόμη ένα άτομο, χειριστής μηχανήματος JCB.

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα και έγινε αντιληπτό από τρεις Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, των Κυνηγετικών Συλλόγων Αμαλιάδας, Λεχαινών και Βάρδας. Οι τρεις θηροφύλακες έκαναν περιπολία στην περιοχή Καλυβίων και Αυγείου, όταν άκουσαν δυνατό θόρυβο και κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μεγάλο όχημα. Κινήθηκαν προς το σημείο που προερχόταν ο θόρυβος και βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία νταλίκα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα και τους σταμάτησαν για να κάνουν έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου τα δύο άτομα παραδέχτηκαν ότι άδειασαν σκουπίδια στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στο σημείο μεταξύ Αυγείου και Σωστίου, εκεί που έχει κατασκευαστεί η γέφυρα για την «Ολυμπία Οδό», στην κοίτη του Πηνειακού Λάδωνα.

Διέφυγε ένα άτομο

Οι θηροφύλακες κάλεσαν την αστυνομία και ζήτησαν από τα δύο άτομα που επέβαιναν στη νταλίκα, να τους υποδείξουν που βρισκόταν το JCB και ο οδηγός του. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εμφανίστηκε στο σημείο άλλο όχημα, στο οποίο επέβαινε τουλάχιστον ένα άτομο και ενώ δέχτηκε να τους υποδείξει το σημείο, ξεκίνησε με το αυτοκίνητο και αντί για το σημείο τράπηκε σε φυγή.

Κατά την διάρκεια του συμβάντος, τα άτομα που επέβαιναν στην νταλίκα είπαν ότι τα σκουπίδια τα είχαν μεταφέρει από περιοχή της Μεγαλόπολης. Τα δύο άτομα είναι Έλληνες, ηλικίας 39 ετών και 49 ετών και όταν μετέβησαν στο σημείο οι αστυνομικοί, από το Α.Τ. Αμαλιάδας και το Α.Τ. Γαστούνης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γαστούνης, ενώ η νταλίκα κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε επίσης στο Α.Τ. Γαστούνης.

«Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή, είναι αδιανόητο αυτό το οποίο συνέβη στην περιοχή μας» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.