Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πολιτιστικό διήμερο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με σπουδαία κονσέρτα κλασικής μουσικής.

Πολιτιστικό διήμερο διοργανώνει, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, 11 και 12 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σπουδαία ελληνικά μουσικά σύνολα, επιτρέποντας στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την κλασική μουσική.

Οι νότες θα πλημμυρίσουν την πρωτεύουσα του Μοριά, αφού στην Τρίπολη θα συναντηθούν ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα και το κουαρτέτο τής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν τρία μικρά κονσέρτα δρόμου από σολίστα τραγουδιστή της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων και κουαρτέτο μελών της ΚΟΑ, με έργα Μότσαρτ, Μποκερίνι, Στράους, Πάχελμπελ, Σοστακόβιτς, Χάιντν, Λεγκράν, Κράισλερ, Γκαρδέλ, Αλμπένιθ και Σκαλκώτα.

Οι συναυλίες θα δοθούν στις 2:30 μετά το μεσημέρι στο Σκάκι της πλατείας Νεομάρτυρος Δημητρίου στα Κλωνατζίδικα, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Άρεως και στις 9 το βράδυ στην πλατεία Πετρινού.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, οι Πελοποννήσιοι θα υποδεχθούν στην Τρίπολη τον διεθνούς φήμης μαέστρο Διονύσιο Δερβιτσιώτη- Μπουρνιά και τη σημαντική μουσική ομάδα της «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού».

Από τη σκηνή του Μαλλιαροπούλειου δημοτικού θεάτρου, οι Άγγλοι καλλιτέχνες, υπό τη διεύθυνση του Ελληνογάλλου μαέστρου, θα εκφράσουν μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών.

Το ξεχωριστό αυτό κονσέρτο σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς φεστιβαλικών εκδηλώσεων, που θα γίνουν στην Πελοπόννησο μέχρι το τέλος του 2014.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ όσοι δεν εξασφαλίσουν πρόσκληση θα μπορούν να απολαύσουν την μουσική εκδήλωση μέσω γιγαντοοθόνης στην πλατεία προ του θεάτρου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του πολιτιστικού φεστιβάλ έχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.