Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι απεργίες μπλοκάρουν τη διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 20 ημέρες απαιτούνται, σύμφωνα με έγκυρες πανεπιστημιακές πηγές, για να ετοιμαστούν από τις διευθύνσεις διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων οι κατάλογοι με τα ονόματα των 1.349 υπαλλήλων τους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, το χρονικό αυτό διάστημα απαιτείται, εάν τα ιδρύματα λειτουργήσουν κανονικά, προκειμένου να ενημερωθούν οι σχετικοί φάκελοι των υπαλλήλων, να ελεγχθούν τα στοιχεία τους και να ψηφιοποιηθούν προτού αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, όπως ορίζει η παραγγελία του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου. Στο ΑΣΕΠ θα ακολουθήσει η μοριοδότηση και η κατάταξή τους ανά κλάδο και ειδικότητα.

Με την τελευταία απόφασή της η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων κήρυξε απεργία ώς την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου. Οπως υπογράμμιζαν οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ στην «Κ.Ε.», είναι επομένως πρακτικά αδύνατο, με το δεδομένο αυτό, να ετοιμαστούν οι παραπάνω κατάλογοι πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ τα υπόλοιπα πέντε πανεπιστήμια υπολειτουργούν. Οι εγγραφές έχουν παραταθεί στα περισσότερα ιδρύματα και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν, ενώ η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου είναι επίσης στον αέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.