Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η πείνα βασανίζει 842 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικρότερη της προσδοκώμενης η πρόοδος για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.
Ένας στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, αναφέρει ο ΟΗΕ σε έκθεσή του, προειδοποιώντας τους ηγέτες του κόσμου πως ορισμένες περιοχές δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν στο μισό την πείνα έως το 2015.

Στην τελευταία έκθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών διατυπώνουν την εκτίμηση πως 842 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν σε συνθήκες χρόνιας πείνας το διάστημα 2011-2013, δηλαδή το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού, καταγράφοντας μείωση κατά 17% από την περίοδο 1990-1992.

Τα νέα στοιχεία είναι χαμηλότερα από την τελευταία εκτίμηση των 868 εκατομμυρίων την περίοδο 2010-2012 και 1,02 δισεκατομμυρίων το 2009, ωστόσο η πρόοδος προς την επίτευξη του στόχου Millennium Development Goal για περιορισμό της πείνας στο μισό έως το 2015 δεν είναι επαρκής, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Πολλές χώρες δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το στόχο αυτό, σύμφωνα με τον Food and Agriculture Organisation (FAO), το World Food Programme (WFP) και το International Fund for Agricultural Development (IFAD).

«Οι χώρες αυτές που βίωσαν συγκρούσεις στη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών είναι πιο πιθανό να μείνουν πίσω σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της πείνας», σημειώνεται στην έκθεση.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που υποσιτίζονται, 827 εκατομμύρια, ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο υποσιτισμός φτάνει το 14.3%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.