Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το πρόγραμμα της ΚΟΘ για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Με συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα, συναυλίες - στην έδρα της τη Θεσσαλονίκη- διεθνείς συνεργασίες και εμφανίσεις, μουσικές δράσεις και δωρεάν συναυλίες για παιδιά και πάσχουσες ομάδες του πληθυσμού, και μείωση των τιμών των εισιτηρίων η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καταφέρνει εν καιρώ σκληρής οικονομικής κρίσης να «μεγαλώσει» το κοινό της και να... ψηλώσει ακόμα περισσότερο τους στόχους της.

Τριάντα συναυλίες και εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Στρασβούργο, στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης αλλά και στο θέατρο της Clermont Ferrand στη Γαλλία, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις» αλλά και στην Κοζάνη και τις Σέρρες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΚΟΘ για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της ορχήστρας στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Δοκιμών της ΚΟΘ) ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ.

«Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε ενός τόσου υψηλού επιπέδου ορχήστρα» επανέλαβε την... άποψη πολλών μουσικών διεθνώς αλλά και του ιδίου που ...κρατά για τρίτη συνεχή χρονιά τα ηνία και την μπακέτα της ΚΟΘ ο μαέστρος Αλέξανδρος Μυράτ δηλώνοντας παράλληλα με ...λυρικές παρομοιώσεις και την απογοήτευσή του για την κυβερνητική-οικονομική απαξίωση της ορχήστρας και του πολιτισμού γενικότερα.

«Στη Γαλλία όπου έζησα και εργάστηκα ο διευθυντής ορχήστρας ονομάζεται chef d' orchestre. Είμαι λοιπόν ένας... Chef που καλείται με χρήματα... σουβλατζίδικου να παρουσιάσει υψηλή μαγειρική... Μου δώσανε στα χέρια μου μια ...Ρολς Ρόυς και μου είπαν.. να οδηγήσω σε καρόδρομο. Απ' τα 200 άλογα της μηχανής καλούμαι να χρησιμοποιήσω τα...75 και να μη σπάσω τη μηχανή. Μια ορχήστρα είναι πολύ εύκολο να τη διαλύσεις, αλλά εξαντλητικά δύσκολο να τη φτιάξεις...», δήλωσε στη διάρκεια της παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος ο κ. Μυράτ αναφερόμενος στις συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού λειτουργίας της ΚΟΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τις συναυλίες της ΚΟΘ παρακολούθησαν 36.000 άτομα στην περίοδο 2012-2013, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2011-2012 και 65% σε σχέση με την περίοδο 2010-2011.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η καλλιτεχνική σεζόν που άρχισε ήδη την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ με τη συναυλία της ΚΟΘ-αφιέρωμα στους «παράλληλους βίους» (συμπληρώθηκαν 200 χρόνια απο τη γέννησή τους) των συνθετών Βάγκνερ και Τζ.Βέρντι.

Ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου η εμφάνιση της ορχήστρας στην Κοζάνη και την Κυριακή στις Σέρρες, η συμπαραγωγή της όπερας «Τραβιάτα» στο πλαίσιο των Δημητρίων (12 και 13 /10 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και 18 και 19/10 στο θέατρο Clermont Ferrand στη Γαλλία, ο τελικός διαγωνισμός Κιθάρας (19/10) συναυλία για τις «Μουσικές του σινεμά» (4/11), συναυλία με τίτλο... «Μουσικ (οί) εν διωγμώ» στις 11/11 στη Θεσσαλονίκη και στις 16/11 στο Στρασβούργο, σειρά εμφανίσεων της ΚΟΘ (25/11-2/12) με τη «Φαντασία» του Ντίσνεϊ σε συναυλίες για το κοινό και για σχολεία, μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στις 23 Δεκεμβρίου και Πρωτοχρονιάτικη (ανήμερα της Τετάρτης 1 Ιανουαρίου 2014 ) με αφηγητή τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ κ. Γιάννη Βούρο, αφιέρωμα στο Star Trek στο κέντρο διάδοσης επιστημών «Νόησις» (24/1-2/2/2014) κ.α.

Κορυφαία στιγμή στις προγραμματισμένες συναυλίες της ΚΟΘ για την ερχόμενη χρονιά είναι η εμφάνιση -για πρώτη φορά στην Ελλάδα του διάσημου μαέστρου Μίκαελ Νιμαν (στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στις 21 Μαρτίου 2014).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.