Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Βρέθηκε λύση για το 5ο λύκειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση δόθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο 5ο λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου λίγες ημέρες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους προέκυψε η ανάγκη μεταφοράς του σχολείου για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τελικά, όπως φαίνεται, είναι δυνατόν να διατεθούν αίθουσες από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιριών, όπως δήλωσε ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η έλλειψη στοιχειώδους οργανωτικής προετοιμασίας εκ μέρους ανθρώπων με θέσεις ευθύνης, αναστατώνει χωρίς λόγο τη ζωή εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Αναφέρομαι φυσικά στο πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με το υπό ανέγερση νέο κτίριο του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, και το αίτημα του εργολάβου να γίνει μεταφορά του σχολείου, για λόγους ασφαλείας των μαθητών», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

«Αν και το συγκεκριμένο έργο δεν αποτελεί ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, μπορεί να διαθέσει, εντός του Οκτωβρίου, αίθουσες, οι οποίες πληρούν τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές.

Θα αποφευχθεί έτσι η διπλοβάρδια, σε περίπτωση κατά την οποία αποφασισθεί η μετεγκατάσταση του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του 5ου Γυμνασίου.

Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση, η οποία πιστοποιεί το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη σχολική στέγη», επεσήμανε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.