Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή Εκπροσώπων από Επιχειρήσεις του Τουριστικού Κλάδου στο 2ο Forum Εργασίας της Πράξης: «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 02.10.13

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα για τη συμμετοχή τους στο 2ο Forum Εργασίας που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Πράξης: «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής».

Η Πράξη απευθύνεται σε 100 άνεργους/ες πολίτες με αναπηρία και ενεργεί προς την προετοιμασία και την υποστήριξή τους (μέσω υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης, δικτύωσης με τον επιχειρηματικό κόσμο) με τη βλέψη της ένταξής τους στην αγορά εργασίας και ειδικότερα στις δομές απασχόλησης του τουριστικού κλάδου. Οι δυνητικές και επιδιωκόμενες μορφές απασχόλησης των ωφελούμενων της Πράξης αφορούν όλο το φάσμα της εργασιακής σφαίρας, ήτοι τη μισθωτή εργασία, την αυτοαπασχόληση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, δίνοντας έμφαση στην προοπτική αξιοποίησης των δυνατοτήτων και ευκαιριών που παρέχει ο Νόμος για την Κοινωνική Οικονομία (Ν. 4019/2011).

Τα δεδομένα από τη μέχρι σήμερα πορεία της Πράξης παρέχουν ισχυρές ενδείξεις πως οι ωφελούμενοι/ες διαθέτουν στην πλειοψηφία τους όλες τις προϋποθέσεις και δεξιότητες για να ενταχθούν στις δομές της απασχόλησης καθώς και μια έντονη επιθυμία για εργασία, ικανή να υπερκεράσει ενδεχόμενες δυσκολίες με τις οποίες το κάθε άτομο έρχεται αντιμέτωπο κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δράσης.

Από την ένταξή τους στις δράσεις της Πράξης οι ωφελούμενοι/ες έχουν στο σύνολό τους συμμετάσχει σε διαδικασίες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης, όπου καθοδηγήθηκαν κατάλληλα ώστε να μπορούν να αξιοποιούν δημιουργικά τις δυνατότητες και εμπειρίες τους και ενθαρρύνθηκαν στο να διαμορφώσουν ένα προσωπικό πλάνο επαγγελματικής ανάπτυξης που θα κατευθύνει τις προσπάθειές τους για την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Παράλληλα έχουν ολοκληρώσει προγράμματα κατάρτισης που εστιάζονταν τόσο σε εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες – όπως στο αντικείμενο της οργάνωσης και λειτουργίας κοινωνικής συνεταιριστικής τουριστικής επιχείρησης και τουριστικού γραφείου- όσο και σε οριζόντιες δεξιότητες – όπως στη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών- προσεγγίζοντας κατ’ επέκταση προαπαιτούμενες ικανότητες και γνώσεις για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιπρόσθετα έχουν ήδη εφαρμοστεί από την πλευρά της Α.Σ. ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ ενέργειες αρχικής δικτύωσης των ωφελούμενων με τους παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας και ειδικότερα με εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο διοργάνωσης του πρώτου forum εργασίας τον Ιανουάριο. Υλοποιήθηκαν επίσης και υλοποιούνται τακτικά δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας ως προς την Πράξη, τους στόχους της, τους/τις ωφελούμενους, την εν γένει πορεία της με πλείστες μορφές επικοινώνησης του περιεχομένου της –ενημερωτικές ημερίδες, tv spots, έντυπη και ηλεκτρονική επικοινωνία, ανακοινώσεις στον τύπο κ.λπ.

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της Πράξης αναμένεται να παρουσιαστούν διεξοδικά σε συνέδριο που θα διοργανωθεί στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Οι δε επερχόμενοι προσανατολισμοί της Α.Σ. κινούνται σε μία διττή κατεύθυνση: αφενός της περαιτέρω ενίσχυσης του γνωστικού επιπέδου και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων μέσω της ένταξής τους σε νέο κύκλο κατάρτισης στο αντικείμενο της αγγλικής τουριστικής ορολογίας, αφετέρου στη συστηματική δικτύωσή τους με τον παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας Αττικής. Η τελευταία συνθήκη αναμένεται να προωθηθεί μέσω της λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σύζευξης δυνητικών εργοδοτών και των ωφελούμενων της Πράξης, καθώς και μέσω δια ζώσης ‘συναντήσεων’ των ανωτέρω, μία από τις οποίες αποτελεί και το επικείμενο Forum Εργασίας.

Το 2ο Forum Εργασίας της Α.Σ. ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) στο πλαίσιο της Δράσης 2: «Δικτύωση Ωφελούμενων με Επιχειρήσεις – Fora Εργασίας» της εν θέματι Πράξης και θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Τ.Κ. 16341 Ηλιούπολη.

Το περιεχόμενο του Forum αναμένεται να κινηθεί στους τρεις ακόλουθους άξονες – κύκλους ενεργειών:
(α) Διεξαγωγή ομιλιών και παρουσιάσεων με έμφαση στην ανάδειξη καλών πρακτικών από τον τουριστικό κλάδο αλλά και τον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων θα αναλυθούν και άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του κλάδου των τουριστικών υπηρεσιών, οι απαιτήσεις και οι ιδιαιτερότητές του, οι προοπτικές ανάπτυξής του καθώς και ζητήματα που αφορούν στους δυνητικούς τρόπους δραστηριοποίησης των ωφελούμενων στη συγκεκριμένη αγορά. Επίσης θα επισημανθεί η προοπτική δραστηριοποίησης μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βιώσιμη λύση της απασχόλησης των ωφελούμενων με δια βίου προοπτική.
(β) Παρουσιάσεις και projects των ωφελούμενων της Πράξης σε σχέση με τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τους προβληματισμούς τους, το προσωπικό τους πλάνο επαγγελματικής ανάπτυξης. Ήδη οι ωφελούμενοι/ες έχουν διαμορφώσει ένα πλάνο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, έχουν εκπονήσει σχετικές εργασίες και η ανατροφοδότηση, καθοδήγηση, επισήμανση σημείων που χρήζουν βελτίωσης από ανθρώπους που διαθέτουν επαρκή επαγγελματική εμπειρία στον τουριστικό κλάδο καθίσταται πολύτιμη στο να συγκεκριμενοποιήσει το βέλτιστο μονοπάτι της επαγγελματικής δράσης στον τουριστικό κλάδο, ώστε οι ωφελούμενοι/ες να μπορέσουν να μεταμορφώσουν τις ιδέες τους σε ρεαλιστικές και αποτελεσματικές πρακτικές.
(γ) Συζητήσεις σε υπο-ομάδες μεταξύ των παρευρισκόμενων, με τη βλέψη της περισσότερο προσωπικής επαφής και γνωριμίας των μερών, της ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των υφιστάμενων και των νέων επιχειρηματιών που θα προκύψουν από την υλοποίηση της Πράξης, της άρσης ενδεχόμενων δισταγμών ως προς τη συνεργασία με πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και της ενίσχυσης της προοπτικής απασχόλησης των ωφελούμενων.

Η δυνητική συμμετοχή των εκπροσώπων από τον τουριστικό κλάδο στο Forum έγκειται στην παρέμβασή τους σε έναν ή / και περισσότερους από τους ανωτέρω άξονες, στη βάση τόσο της προσωπικής τους βούλησης όσο και του είδους της επαγγελματικής τους πείρας.
Δεν εξαιρείται ασφαλώς η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών του Forum από όλους όσοι/ες το επιθυμούν, ανεξαρτήτως του είδους της επαγγελματικής τους ενασχόλησης. Απεναντίας, η ευρεία συμμετοχή πολιτών στο Forum καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική, δυνάμενη να συμβάλλει στην περαιτέρω επικοινώνηση των στόχων της Πράξης και των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων της, στη συζήτηση επί των ‘ανοικτών’ και ‘αναμενόμενων’ προγραμμάτων απασχόλησης που εστιάζονται στην υποστήριξη και την αύξηση των ευκαιριών για εργασία των πολιτών με αναπηρία αλλά και στην ανάδειξη του δυναμικού των ωφελούμενων / συμμετεχόντων στην Πράξη και της εξελικτικής τους πορείας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ακολουθεί και να την αποστείλουν μέσω fax είτε ταχυδρομικά στα γραφεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το Forum, μπορούν επίσης να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Ε.Σ.ΑμεΑ, 210 99 49 837. Εναλλακτικά δύνανται να ανατρέχουν στις ιστοσελίδες των Εταίρων της Α.Σ.: www.esaea.gr, www.kmop.gr, www.imee.gr, www.hatta.gr , www.posgamea.gr ή να απευθύνονται στην έδρα της Α.Σ. ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ, Ερατύρας 3, 104 39 Αθήνα, τηλέφωνο 210 82 59 664.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΣΑμεΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΗΑΤΤΑ Κ.Ε.Κ.
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΙΜΕ & Ε ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ
Κ.Μ.Ο.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ ευχαριστεί εκ των προτέρων τους/τις επιχειρηματίες και τους/τις εκπροσώπους από τον τουριστικό κλάδο για το ενδιαφέρον της συμμετοχής τους στο Forum Εργασίας του Οκτωβρίου και κατ’ επέκταση για την έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία και τη συμβολή τους στην προώθηση των στόχων της Πράξης.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον τουριστικό κλάδο
στο 2o Forum Εργασίας της Πράξης:
«Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία:
Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία
στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής»,

η οποία υλοποιείται από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ‘ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ’ στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.
________________________________________

Οι ενδιαφερόμενοι/ες επιχειρηματίες, εργοδότες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 2Ο Forum Εργασίας της Πράξης, μπορούν να συμπληρώσουν το παρόν έντυπο και να το αποστείλουν στο Fax 210 52 38 967 είτε ταχυδρομικά στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη Τ.Κ. 16341.
Οι πληροφορίες που περιέχονται στο έντυπο θα παραμείνουν απόλυτα εμπιστευτικές. Σας ευχαριστούμε όλους/ες θερμά για το ενδιαφέρον σας.
Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ:

Επωνυμία:
Τίτλος:
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: Fax:
Email: Web Site:
Διεύθυνση:
Αντικείμενο Δραστηριότητας:
Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ/ΟΥΣΗΣ ΣΤΟ FORUM ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Ονοματεπώνυμο:
Ειδικότητα / Ιδιότητα: Τηλέφωνο:
Επιθυμητός τρόπος συμμετοχής:


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1682 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.