Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα κατά της αυτοκτονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (IASP) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνδιοργανώνουν την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας στις 10 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της φετινής, 11ης επετείου είναι «Στίγμα: Ένα Μείζον Εμπόδιο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.»

Το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας που λειτουργεί από την ΚΛΙΜΑΚΑ, ως οργανωτικό μέλος της IASP για την Ελλάδα, έχει αναλάβει στο πλαίσιο των διεθνών εκδηλώσεων της 10ης Σεπτεμβρίου 2013, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας στην Ελλάδα.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται:

-Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν οι δράσεις και το ερευνητικό έργο του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Η συνέντευξη τύπου θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, Αθήνα) κατά τις ώρες 13:00-15:00.

-Επιπρόσθετα, στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί η επίσημη ελληνική έκδοση των οδηγών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Μια πηγή ενημέρωσης για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες κι άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής» και «Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Μια πηγή ενημέρωσης για τους επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε.», οι οποίοι εκδόθηκαν από την ΚΛΙΜΑΚΑ σε συνέχεια σχετικού συμφώνου με τον Π.Ο.Υ.

-Στη συνέντευξη Τύπου θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ για τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία - 1018, σε σκηνοθεσία Σταύρου Ψυλλάκη.

-Την ίδια ημέρα και ώρες 17:00-21:00 θα λάβει χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος εκδήλωση συμβολικού περιεχομένου όπου θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη της αυτοκτονίας ενώ θα διεξαχθεί συμβολική δράση στη μνήμη των ατόμων που χάθηκαν από αυτοκτονία και προς αναγνώριση του φορτίου των επιζώντων (άτομα που έχασαν κάποιον δικό τους από αυτοκτονία).

-Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ελλάδος θα μεταδίδουν ραδιοφωνικό σποτ που δημιουργήθηκε ειδικά για την προβολή της 24ωρης Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018, η οποία εντάσσεται στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

-Κείμενο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας θα σταλεί σε σημαίνοντα πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο πεδίο της Πρόληψης (πολιτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες κλπ.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.