Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τραπεζο-μαραθώνιος του αποκλεισμού των Πολιτών με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με ένα ξεκάθαρα σκόπιμο κείμενό της που προφανέστατα υπηρετεί και αντανακλά τα (επικοινωνιακά) συμφέροντα των επί δύο και πλέον δεκαετίες “φιλανθρώπων” των (ιερών) κυπριακών τραπεζών, η κυβερνητική κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ προαναγγέλει μιά εναρμονισμένη στις συνθήκες κρίσης πιό “σεμνή και ταπεινή” εκδοχή (με ολίγον λιγότερες φανφάρες, αρλούμπες και επιδείξεις ευαισθησίας) του κυπριακού Ραδιομαραθωνίου ώστε να μπορέσει ο ιδιαίτερος αυτός ... “θεσμός” (τα αποσιωπητικά και εισαγωγικά ευνόητα) να “κάνει μιά καινούρια αρχή” υπό την ιερά σκέπη της ιερής τράπεζας όλων των Κυπρίων, εξαγνισθείσας πλέον (!) από τις όποιες αμαρτίες της.

Περί της καθοδηγητικής σκοπιμότητας του κειμένου (η υποταγή στις ιερές τράπεζες πάντοτε αμοίβεται) δεν χρειάζονται επιχειρήματα, αρκεί από μόνη της η προκλητική – θρασύτατη αγνόηση των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης των ανθρώπων με αναπηρία στο όνομα των οποίων – υποτίθεται – οργανώνεται ο ιδιαίτερος “θεσμός”. Στο όνομα των ανθρώπων με αναπηρία μιλάει αντ’ αυτών διακεκριμένος ραδιομαραθωνικός εκπρόσωπος και αναφέρεται σε ... “διάλογο με το κυπριακό αναπηρικό κίνημα προς επίτευξη των κοινών στόχων”, ωσάν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των ΑμεΑ να ναι άϋλοι, αόρατοι, άφωνοι, μεταφυσικά όντα.

Σε ποιούς κοινούς στόχους (και γιά ποιόν επ’ αυτών διάλογο) αναφέρεται δημόσια μέσα από τις στήλες του φιλόξενου ΠΟΛΙΤΗ ο εκπρόσωπος του τραπεζο - Ρ/Μ όταν από πλευράς επίσημου αναπηρικού κινήματος ο κυπριακός Ρ/Μ καταγγέλεται ως το απόλυτο πατερναλιστικό/οπισθοδρομικό πρότυπο - υπονομευτής των αναπηρικών αγώνων για ισοτιμία δικαιωμάτων και τίθεται ως κρίσιμος στόχος η κατάργησή του; Στο συγκεκριμένο απλό ερώτημα η συμβατική ανθρώπινη λογική αδυνατεί να δώσει απάντηση. Πόσο μάλλον όταν από πλευράς ανθρώπων της ηγεσίας του κυπριακού αναπηρικού κινήματος στους οποίους απευθυνθήκαμε ζητώντας μιά απάντηση έστω πέραν από τα όρια του συμβατικού, μας δηλώθηκε ότι ουδέποτε έχουν έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο που δημόσια βεβαιώνει ότι συνδιαλέγεται μαζί τους με ... κοινούς στόχους!

Η αποφυγή της παραπάνω στοιχειώδους διασταύρωσης με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος (ο κύριος Τάδε αναφέρεται σε εσάς, παρακαλώ επιβεβαιώστε ή διαψεύστε όσα λέει που σας αφορούν) αποτελεί σκαστή απόδειξη (η έννοια του αυταπόδεικτου) σκόπιμης παραπληροφόρησης και προπαγανδιστικής δημοσιογραφίας (δηλαδή, μη δημοσιογραφίας). Συνυπολογίζοντας δε ότι η καταγγελτική επί της αρχής θέση ενάντια στον Ρ/Μ του κυπριακού αναπηρικού κινήματος δεν έχει υπάρξει επικοινωνιακά αόρατη (είναι διαχρονική, έχει επανειλλημμένα φιλοξενηθεί στον κυπριακό τύπο, ιδιαίτερα πέρσι εκφράστηκε με ιδιαίτερη ένταση) έχουμε μιά επίδειξη θράσους από πλευράς της συγκεκριμένης κυβερνητικής εφημερίδας που μόνο “οριακή” μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτού (του οριακού θράσους) δεδομένου δεν θα προχωρήσουμε στο παρόν κείμενο στην παραπέρα ποιοτική ανάλυση των κρίσιμων λεπτομερειών του κειμένου της φιλο-τραπεζικής κυπριακής εφημερίδας (δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ στις 29 Αυγούστου, βρείτε το ηλεκτρονικά και διαβάστε το ώστε να χετε την δική σας αυτόνομη εικόνα), δεσμευόμαστε για το σχετικό αναλυτικό μας κείμενο λίαν προσεχώς. Με την υπόμνηση ότι η επικείμενη (στοιχειώδης) ποιοτική μας ανάλυση δεν θα “αποκαλύπτει” παρά το... αυτονόητο που επανειλλημμένα αυτή η ιστοσελίδα έχει διαπιστώσει και διατυπώσει: το βάθος της πολιτικο-τραπεζο-δημοσιογραφικής διαπλοκής στο πολύπαθο νησί, την πεισματική κυριαρχία ακραία οπισθοδρομικών αντιλήψεων σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, αλλά και το λογοκριτικό μένος των κάθε λογής ντόπιων ταγών ενάντια σε κάθε έντιμη φωνή/πρόταση κοινωνικής αμφισβήτησης και προόδου όπως αυτή που οι επίσημοι αναπηρικοί φορείς επίμονα έχουν υψώσει ενάντια στον κυπριακό τραπεζο-μαραθώνιο τα τελευταία χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.