Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εγκαταστάσεις θα αποκτήσει η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Π. Μοσχολιού και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την «κατασκευή νέου διώροφου κέντρου αποθεραπείας – αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας και διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ μετά ισογείου και θεραπευτικής πισίνας».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Παύλος Π. Μοσχολιός δήλωσε τα εξής:

«Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την ανέγερση των σύγχρονων εγκαταστάσεων της ΕΛΕΠΑΠ, όπου θα λειτουργήσει το Σχολείο και τα θεραπευτικά προγράμματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκες.

Το έργο αυτό αποτελούσε βασική στόχευση του Δήμου, γι’ αυτό από το 2009 παραχωρήσαμε το οικόπεδο στην ΕΛΕΠΑΠ, η οποία εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες και στη συνέχεια ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Είναι ένα έργο με σύγχρονες υποδομές, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τη λειτουργία τέτοιου κέντρου, με δυνατότητες πρόσβασης πολύ καλές, το οποίο θα λύσει τα τεράστια προβλήματα των παιδιών και των γονιών τους που ταλαιπωρούνται καθημερινά για την πρόσβαση στις σημερινές εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης.

Το συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.436.381,26 ευρώ, η διάρκεια υλοποίησής του είναι 24 μήνες, πιστεύω όμως ότι θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, ώστε να αποδοθεί για χρήση στην ΕΛΕΠΑΠ και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Στο νέο κτίριο η ΕΛΕΠΑΠ θα μεταφέρει το Σχολείο, το Κέντρο Αποκατάστασης και θα διευρύνει την παροχή υπηρεσιών, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότερα παιδιά από τα 125 έως 140 που εξυπηρετούνται σήμερα εβδομαδιαίως,(υπάρχει λίστα αναμονής), σε ένα άνετο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Επίσης θα παρέχονται νέες θεραπείες όπως μουσικοθεραπεία και θεραπευτικά προγράμματα για βρέφη και μικρά παιδιά, καθώς και πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης για έφηβους και νεαρά ενήλικα άτομα με κινητικές αναπηρίες σε χώρο προσομοίωση διαμερίσματος.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή πρόκειται να κατασκευαστεί,σε οικόπεδο 2028,90 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο 1046, περιοχή Γκένοβας, ένα διώροφο κτίριο εμβαδού 1216,50μ2, με υπόγειο και υπαίθρια θεραπευτική πισίνα 34,90μ². Το ισόγειο έχει επιφάνεια 640,75μ2 και ο όροφος 575,75μ2.

Με την εκπονηθείσα μελέτη έγινε προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους χρήστες, με βασικά κριτήρια την προσβασιμότητα και τον σωστό προσανατολισμό για επαρκή ηλιασμό, φωτισμό και αερισμό των χώρων.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου πληροί όλες τις απαιτήσεις του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης. Προβλέπεται η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από ηλιακούς συλλέκτες, επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.