Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημειώθηκε κοντά στις ήδη μολυσμένες δεξαμενές ύδατος.

Πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας μετρήθηκαν χθες στον σταθμό παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα κοντά στις δεξαμενές ραδιενεργού ύδατος, του ιδίου τύπου με εκείνη στην οποία πρόσφατα είχε σημειωθεί διαρροή, όμως δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν έχει διαφύγει ξανά καύσιμο, παρόλο που η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα αυτή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, οι εργάτες της Tokyo Electric Power (Tepco) συνεχίζουν τις επαληθεύσεις, όμως προς ώρας αγνοείται η πηγή απ’ όπου προέρχεται η ραδιενέργεια, τα επίπεδα της οποίας δυσχεραίνουν την διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει με το ραδιενεργό ύδωρ.

«Οι περιπολίες ελέγχου έχουν εντοπίσει σε τέσσερα σημεία ραδιενέργεια αρκετά αυξημένη», εξήγησε σε ηλεκτρονικό της μήνυμα η εταιρεία.

Τα επίπεδα που μετρήθηκαν κυμαίνονται από 70 μιλισίβερτ/ώρα (πάνω από το ετήσιο όριο των 50 μιλισίβερτ) έως 1.800 μιλισίβερτ/ώρα. Ένας άνθρωπος που θα εκτίθετο χωρίς προστασία για μία ώρα στο υψηλότερο επίπεδο των μετρήσεων θα λάμβανε σε ελάχιστο χρόνο 36 φορές περισσότερη δόση από την επιτρεπόμενη σε έναν εργαζόμενο στον σταθμό, ή 18 φορές το ανώτατο όριο για πέντε συνεχόμενα χρόνια, ενώ θα αρκούσαν τέσσερις ώρες με μία τέτοια δόση για να πεθάνει.

Παρόλα αυτά, η εκλυόμενη ραδιενέργεια είναι ακτίνες βήτα, από τις οποίες είναι εύκολο να προστατευθεί κανείς.

«Δεν βλέπουμε μείωση του ύψους του ύδατος σε καμία από τις δεξαμενές και οι στρόφιγγες είναι ερμητικά κλειστές», διαβεβαίωσε η Tepco, η οποία υπογράμμισε πως ερευνά για να διαπιστωθεί γιατί υπάρχουν τόσο αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.