Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΙ Κρήτης: Αναστέλλει τη λειτουργία του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόφαση να αναστείλει για μία εβδομάδα κι εν μέσω της εξεταστικής περιόδου όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές του λειτουργίες έλαβε το ΤΕΙ Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότησή του και την επικείμενη μείωση των διοικητικών του υπαλλήλων.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της διοίκησης του ιδρύματος και με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Καπετανάκη να εισηγείται την αναστολή της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε χθες.

Η Σύγκλητος, ωστόσο, αποφάσισε κατά την πλειοψηφία την αναστολή της λειτουργίας από αύριο και έως την επόμενη Τετάρτη οπότε θα επανακαθορίσει τη στάση του.

Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα δεν είναι σε θέση να καλύψει πλέον ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες, όπως είναι η προμήθεια υλικών και η συντήρηση των εγκαταστάσεων του.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό της για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέδωσε εξάλλου η πρυτανεία του ιδρύματος.

«Η οριζόντια εφαρμογή του 'σχεδίου μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης' στην ανώτατη εκπαίδευση, εκτός των σοβαρών νομικών ζητημάτων που εγείρει, θα οδηγήσει σε ουσιαστική υποβάθμιση του συνολικού εκπαιδευτικού έργου. Πιθανή συρρίκνωση του προσωπικού των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαμορφώσει μόνιμα δυσμενείς συνέπειες στην αποστολή και τη λειτουργία του Ιδρύματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος για «σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών».

«Η Πρυτανεία είναι σε ετοιμότητα, από κοινού με όλα τα ακαδημαϊκά και διοικητικά όργανα του Ιδρύματος και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, να αντιμετωπίσει κάθε δυσμενή εξέλιξη με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης» καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.