Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 66.363 οι αιτήσεις για μια θέση στα δημόσια σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών ωρομισθίων, για το σχολικό έτος 2013-2014, των κλάδων και ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:
1. Οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών με προϋπηρεσία μέχρι και τις 30/06/2010 καθώς και οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών με μηδενική προϋπηρεσία μέχρι και τις 30/06/2010 που δεν έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε έναν από τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς εκπ/κών του Α.Σ.Ε.Π. [παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 9, του ν. 3848/2010 σε συνδυασμό με την παρ. 5 περίπτ. α΄ του άρθρου 6 του ν.3255/2004 (ΦΕΚ 138/22.07.2004 τ. Α΄)],
2. Οι προσωρινοί Πίνακες Ωρομισθίων

Ενστάσεις
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να μελετήσουν τους πίνακες και στην περίπτωση που διαπιστώσουν λάθη να καταθέσουν έως και τις 4/9 σε οποιαδήποτε διεύθυνσης Αθμιας ή Βθμιας εκπαίδευσης ένσταση. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας θα δέχεται ενστάσεις για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στην ένταξη στους ανωτέρω πίνακες,
β) στην αλλαγή της σειράς κατάταξης, ήτοι για θέματα που έχουν να κάνουν με μόρια τελευταίου και προτελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, μόρια προϋπηρεσίας, εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων, βαθμό και ημερομηνία κτήσης Πτυχίου, Μεσογειακή Αναιμία, Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την ιδιότητα πολυτεκνίας και
γ) στην ιδιότητα της τριτεκνίας
δ) στην κτήση ή μη παιδαγωγικού Πτυχίου

Που οφείλονται οι αλλαγές στη σειρά κατάταξης
Αν και οι πίνακες δεν τροφοδοτούνται με νέες προϋπηρεσίες και θεωρούνται «κλειδωμένοι» πιθανόν κάποιοι να διαπιστώσουν ότι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος βρίσκονται πιο χαμηλά. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί εντάσσονται πολύτεκνοι και άτομα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και τα οποία προηγούνται έναντι των υπολοίπων αναπληρωτών. Επίσης δικαίωμα ένταξης στους πίνακες έχουν και απολυμένοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που σε πολλές περιπτώσεις έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες από ιδιωτικά σχολεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στον πολυπληθή κλάδο των Φιλολόγων έχουμε φέτος 68 άτομα που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες ενώ το προηγούμενο έτος είχαμε 59. Επίσης στις πρώτες 600 θέσεις έχουν ενταχθεί και 10 εκπαιδευτικοί από ιδιωτικά σχολεία. Άρα κάποιοι που το προηγούμενο έτος ήταν στη σειρά 600 φέτος θα έχουν βρεθεί περίπου 20 θέσεις πιο χαμηλά.

Αριθμός αιτήσεων και ειδικότητες
Χιλιάδες ήταν και φέτος οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έσπευσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στους πίνακες με την ελπίδα να εργαστούν είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στους φιλολόγους υποβλήθηκαν 15.443 αιτήσεις, στους μαθηματικούς 3.639, στους φυσικούς 2.093, χημικούς 965. Χιλιάδες όμως ήταν και οι ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί που αναζητούν μια θέση στα δημόσια σχολεία.

Οι καθηγητές αγγλικών έφθασαν τους 2.945, των γερμανικών τους 1.116 και των γαλλικών τους 1.389. Πολυάριθμες ειδικότητες είναι και αυτές των γυμναστών, των καθηγητών πληροφορικής και των μουσικών. Στους γυμναστές οι αιτήσεις έφθασαν τις 3.546, στους καθηγητές πληροφορικής τις 3051 και στους δυο κλάδους των μουσικών τις 2.775. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι συνολικές αιτήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών τις 17.642. Από αυτές οι 8.781 αφορούσαν τους νηπιαγωγούς και οι 8.861 τους δασκάλους. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε τις 66.363 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι θα απασχολήσει περίπου 10.000 εκπαιδευτικούς. Από το παρακάτω γράφημα διαπιστώνει κανείς ότι το 55% των αναπληρωτών κατανέμεται σε 4 ειδικότητες, που είναι οι φιλόλογοι (23% αιτήσεων) δάσκαλοι και νηπιαγωγοί (26% αιτήσεων) και οι μαθηματικοί (6%).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.