Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερο κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού οι έφηβες που πίνουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ακόμη και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ ασκεί αρνητικές επιδράσεις στους ιστούς.
Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτό την ημέρα κατά την εφηβεία και μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, μπορεί να αυξάνουν κατά το ένα τρίτο τις πιθανότητες που έχουν να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ νωρίς στη ζωή, ασκεί αρνητικές επιδράσεις στους ιστούς των μαστών.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις, πραγματοποίησαν τη μελέτη με 116.671 γυναίκες, ηλικίας 25-44 ετών, οι οποίες ανέφεραν πόσο συχνά και τι έπιναν από τα 15 έως τα 30 τους χρόνια.

Ανέφεραν επίσης την ηλικία της πρώτης εμμήνου ρύσεως και, όσες ήταν μητέρες, σε ποια ηλικία απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, δεδομένου ότι η τεκνοποίηση είναι γνωστό ότι δρα προστατευτικά στον καρκίνο του μαστού.

Οι ερευνητές κατέγραψαν επίσης τα κρούσματα καρκίνου του μαστού μεταξύ των εθελοντριών τους.

Η ανάλυση όλων των στοιχείων μαζί έδειξαν πως όσες γυναίκες έπιναν ένα ποτό την ημέρα από την ηλικία της πρώτης εμμήνου ρύσεως έως την απόκτηση του πρώτου παιδιού, διέτρεχαν κατά 34% υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Όταν το αλκοόλ διασπάται από τον οργανισμό, δημιουργεί μία ουσία που λέγεται ακεταλδεϋδη και η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει γενετικές μεταλλαγές στα κύτταρα, που οδηγούν στην καρκινογένεση.

Επιπλέον, αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνων - της ορμόνης του γυναικείου φύλου που τροφοδοτεί τους έξι στους δέκα καρκινικούς όγκους του μαστού.

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει στην ανάπτυξη καρκίνου του μαστού η έκθεση στο αλκοόλ από την ηλικία της εμμηναρχής (πρώτη έμμηνος ρύση) έως την πρώτη εγκυμοσύνη», γράφουν οι ερευνητές στην αμερικανική «Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου» (JNCI).

«Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ κατ’ αυτή τη χρονική περίοδο μπορεί να αποτελεί αποτελεσματική προληπτική στρατηγική εναντίον του καρκίνου του μαστού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.