Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα οδοντιατρείο με δωρεάν πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινωνική προσφορά σε άνεργους και ανασφάλιστους.

Ένα οδοντιατρείο διαφορετικό από τα άλλα λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά οδοντιάτρων της πόλης, οι οποίοι έχουν βρεθεί ήδη δίπλα σε 160 πολίτες που υπέφεραν αλλά αδυνατούσαν να διαθέσουν έστω και λίγα ευρώ για την υγεία των δοντιών τους.

Το κοινωνικό οδοντιατρείο «Δέσποινα Παπαδημητρίου» εδρεύει στην οδό Δαναΐδων 9, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας, σύντομα όμως όσοι χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του θα πρέπει να κατευθύνονται στην Παπαρρηγοπούλου 7, όπου θα μετακομίσει, σύμφωνα με το agelioforos.gr.

Στη στέγη όπου φιλοξενείται προς το παρόν, οδοντίατροι - μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) με ευαισθησία και αλληλεγγύη εργάζονται ανώνυμα, αθόρυβα και χωρίς αμοιβή, για να ανακουφίσουν τις κοινωνικές τάξεις που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία ανθρωπιάς καρποφόρησε χάρη στη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

«Οι εθελοντές οδοντίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον περασμένο Απρίλιο. Είναι μια κοινωνική προσφορά σε πολίτες που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται με ραντεβού, τις καθημερινές στις 11- 1. Αυτό το διάστημα το οδοντιατρείο παραμένει ακόμη κλειστό, λόγω καλοκαιριού, αλλά θα ανοίξει σύντομα», τονίζει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Δεβλιώτης.

Όπως προσθέτει ο Κωνσταντίνος Καλαντίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, το κοινωνικό οδοντιατρείο στελεχώνεται από περίπου 30 εθελοντές οδοντιάτρους, οι οποίοι έχουν εξετάσει τουλάχιστον 160 άπορους πολίτες, προσφέροντας κυρίως θεραπευτικές πράξεις, όπως εξαγωγές, απονευρώσεις, σφραγίσματα και περιοδοντικές εργασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέτουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310/523.166.

Στήθηκε με μεράκι και προσφορές

Το κοινωνικό οδοντιατρείο δε διαφέρει σε εξοπλισμό από τα άλλα οδοντιατρεία. Στήθηκε με κόπο και μεράκι από μια μικρή ομάδα ανθρώπων και με τη σημαντική προσφορά του Δαμιανού Μουσουλίδη. Ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε δωρεά προς το δήμο την οδοντιατρική καρέκλα ή έδρα, όπως λέγεται στη γλώσσα των ειδικών, και μέρος του εξοπλισμού, στη μνήμη της γυναίκας του, το όνομα της οποίας φέρει το κοινωνικό οδοντιατρείο.

Σύντομα, οι οδοντίατροι θα προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες, αλλά στις νέες εγκαταστάσεις. Όπως αναφέρει στον πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου, «το Κοινωνικό Οδοντιατρείο θα μεταφερθεί στην Παπαρρηγοπούλου, για να μην πληρώνει ο δήμος ενοίκιο, μόλις φύγουν από εκεί κάποιες υπηρεσίες του. Θα διαθέτει γραμματεία για να υποστηρίζει τη λειτουργία του κι εύχομαι να μπορέσουμε να προσλάβουμε κι άλλο προσωπικό για να το ενισχύσουμε».

Δεδομένου ότι η λειτουργία του στηρίζεται στον εθελοντισμό, οι προσφορές σε αναλώσιμα υλικά και συσκευές είναι ευπρόσδεκτες από τους οδοντιάτρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.