Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθετε τις υποτροφίες που προσφέρουν 722 φορείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επικαιροποιημένος οδηγός από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποτροφίες που προσφέρουν κληροδοτήματα, ξένοι οργανισμοί, η Ακαδημία Αθηνών κ.α. προσφέρουν σε πολλούς φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των σπουδών τους σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει κατά το παρελθόν στην έκδοση οδηγών υποτροφιών που αποτελούσε πηγή ενημέρωσης για πολλούς ενδιαφερομένους. Με ανακοίνωσή του το τμήμα Α΄Υποτροφιών της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιεί ότι οι οδηγοί των παρελθόντων ετών επικαιροποιήθηκαν και είναι πλέον στη διάθεση των φοιτητών στον δικτυακό τόπο http://www.e-yliko.gr/htmls/scholarships/scholar_guide.aspx, αλλά και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr).

Ο οδηγός των 223 σελίδων περιλαμβάνει όλους τους Ελληνικούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που χορηγούν υποτροφίες και οικονομικά βοηθήματα σε Έλληνες πολίτες πρωτίστως, και δευτερευόντως σε αλλοδαπούς πολίτες, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Παρατηρώντας κανείς τον πολυσέλιδο πίνακα περιεχομένων θα διαπιστώσει ότι περιλαμβάνονται 722 φορείς που προσφέρουν περισσότερες από 600 υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο η Ακαδημία Αθηνών προσφέρει 26 υποτροφίες από κληροδοτήματα και το Πανεπιστήμιο Αθηνών 61 υποτροφίες.

Οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν μέσα από τον οδηγό του Υπουργείου Παιδείας να διαπιστώσουν τις προϋποθέσεις που τίθενται για κάθε υποτροφία και οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις διαφέρουν από κληροδότημα σε κληροδότημα.

Για παράδειγμα σε κάποιες υποτροφίες απαιτείται ο φοιτητής να μη χρωστά κανένα μάθημα από τα προηγούμενα έτη.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις ορίζεται ότι ελάχιστος βαθμός κάθε έτους πρέπει να είναι το 6,5.

Υπάρχουν υποτροφίες που απευθύνονται σε φοιτητές από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας άλλα και από συγκεκριμένα τμήματα. Όλα αυτά όμως μπορούν να τα μάθουν οι φοιτητές αν ανατρέξουν στον οδηγό του Υπουργείου Παιδείας που είναι διαθέσιμος όπως αναφέρθηκε πιο πάνω από το διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.