Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Χαμηλότερο επιτόκιο 3,5% για όσους υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Μόνον όσοι φορολογούμενοι αποδείξουν με έγγραφα στην εφορία ότι δεν διαθέτουν εισοδήματα για την εμπρόθεσμη καταβολή του φόρου μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει εξόφληση των οφειλών προς την εφορία σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Αναφερόμενα σε δημοσιεύματα των τελευτών ημερών σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών δίνει σε όλους τους φορολογουμένους τη δυνατότητα να αποπληρώσουν φόρο εισοδήματος και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε 12 μηνιαίες δόσεις τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ξεκαθαρίζουν πως η πάγια ρύθμιση δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά μόνον στους φορολογούμενους που μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν εγκαίρως το φόρο τους.

Ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης τόνισε πως η πλειοψηφία των φορολογουμένων ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης διερευνούν τη δυνατότητα ένταξης στη πάγια ρύθμιση , καθώς τα βάρη είναι πολύ μεγάλα.

«Δεν είναι κάτι που αφορά τους ανήμπορους, όλοι θέλουν να διευκολυνθούν και επιδιώκουν να μπουν στη ρύθμιση», ανέφερε, ενώ σχολιάζοντας το εάν το επιτόκιο του 8,5% αποθαρρύνει του φορολογουμένους είπε πως μάλλον είναι ευνοϊκό, καθώς σήμερα ο υπερήμερος οφειλέτης βαρύνεται με επιτόκιο 1% σε μηναία βάση, ήτοι με 12% σε ετήσια βάση.

«Από την άποψη αυτή προκύπτει κέρδος 3,5% για όποιον μπει στη ρύθμιση», ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάκης για το ζήτημα αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.