Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αποσύρεται η ρύθμιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, τις οποίες προκάλεσε εγκύκλιος του ΙΚΑ που αφορούσε τη δυνατότητα βουλευτών, δημάρχων και πρώην νομαρχών να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια ασφάλισης, το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην κατάργηση των διευθετήσεων και των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Όπως επισημαίνει ο Γ. Βρούτσης στη σχετική του ανακοίνωση, «στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα, η προσπάθεια επιβάλλεται να είναι συλλογική και το παράδειγμα πρέπει να δίνεται πρωτίστως από τους αιρετούς κάθε βαθμίδας».

«Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε προνόμια σε βουλευτές και αιρετούς, αλλά αντίθετα κατήργησε κάθε προνόμιο με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης. Διευθετήσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανήκουν σε προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματα επαναξιολογούνται συνολικά με σκοπό την κατάργησή τους», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, πρόσωπα που κατέχουν θέση υπουργού ή υφυπουργού ή έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθώς και οι αιρετοί, πρόεδροι Κοινοτήτων, δήμαρχοι και νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος, είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους Κλάδους Κύριας, Επικουρικής και Πρόνοιας στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους αυτούς κλάδους, το σύνολο δε των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη βαρύνει τα πρόσωπα αυτά.

Την ίδια στιγμή, δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου και υπάρχει η ενδεχόμενη δυνατότητα αύξησης των συντάξεών τους.

Ειδικότερα, τα πρόσωπα που εντάσσονταν στο πεδίο εφαρμογής του κοινοποιούμενου νόμου και μπορούσαν να αναγνωρίσουν κατόπιν εξαγοράς τους χρόνους που αντιστοιχούσαν ή αντιστοιχούν στη θητεία τους ήταν:

• Οι κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα
• Οι κατέχοντες θέση Υπουργού – Υφυπουργού

Και οι αιρετοί:
• πρόεδροι Κοινοτήτων
• δήμαρχοι και
• νομάρχες προϊσχύσαντος καθεστώτος (δηλαδή πριν την εφαρμογή του «Καλλικράτη».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.