Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

«Χρυσός» ο Κωστάκης, χάλκινο για Τσαπατάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερα τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ του Μόντρεαλ.

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης «Μόντρεαλ 2013» πανηγυρίζει απόψε η Ελλάδα. Ο Γιάννης Κωστάκης, μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε χθες στα 200μ. ελεύθερο, σήμερα έκανε επίδειξη δύναμης και έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη θέση των 50μ. πρόσθιο κατηγορίας SB2. Ο κολυμβητής των Αετών, κάλυψε την απόσταση σε 58.56, που εκτός από την πρωτιά στον τελικό του αγωνίσματος, του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τον περασμένιο Ιούνιο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ, με 59.91.

ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας που θα συμμετάσχει σε ακόμη τρία αγωνίσματα στη διοργάνωση του Μόντρεαλ, είδε τον Μεξικανό Αρνούλφο Καστορένα να τερματίζει στην δεύτερη θέση με 1:02.04 και τον Ουκρανό Ντμίτρο Βινοχράντετς να κατακτά την τρίτη θέση με 1:02.08.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστάκης, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο του τελικού, αφού τόσο ο Καστορένα όσο και ο Βινοχράντετς είχαν επιδόσεις κάτω από 59 δευτερόλεπτα (58.21 και 58.51 αντίστοιχα). Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν αυτός που χαμογέλασε όμως στο τέλος, κατακτώντας την κορυφή του αγωνίσματος.

Το φράγμα του 1:40, στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4, «έσπασε» στο Μόντρεαλ ο Αντώνης Τσαπατάκης. Ο κολυμβητής της Μεγαλονήσου, είχε επίδοση 1:37.82 που εκτός από ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Ο Τσαπατάκης, που πάλεψε μέχρι το τέλος ακόμη και για την πρώτη θέση, ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου πανελλήνιου ρεκόρ, με 1:40.79 από τις 29 Ιουνίου 2012 στη Γερμανία.

Ο 25χρονος κολυμβητής, γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.62), όμως στα τελευταία μέτρα της κούρσας είδε τον Ισπανό Ρικάρντο Τεν να του «κλέβει» την δεύτερη με διαφορά μερικών εκατοστών (1:37.47). Το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της Κολομβίας σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέκτησε ο Κολομβιανός Μόισες Φουέντες Γκαρσία με επίδοση 1:36.91.
«Χρυσός» ο Κωστάκης, χάλκινο για Τσαπατάκη


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.