Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Έμεινε άδικα στη φυλακή επί 17 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαστική πλάνη τον καταδίκασε για τη δολοφονία της συζύγου του.

Αθώος κρίθηκε τελικά, μετά από 17 χρόνια στη φυλακή, ένας Κινέζος για το φόνο της γυναίκας του. Ο Γιου Γινγκσένγκ αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού αποδείχτηκε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση οφειλόταν σε δικαστική πλάνη.

Ο Γινγκσένγκ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, το 1996, τόσο σε πρώτο βαθμό, από το δικαστήριο όσο και από το εφετείο. Προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη ζητώντας να επανεξεταστεί η υπόθεση και τελικά το δικαστήριο της επαρχίας Ανχούι τον έκρινε αθώο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του Γινγκσένγκ είναι κακή.

Ο Γινσένγκ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, την ίδια ημέρα κατά την οποία οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να ανακοινώσουν μια σειρά από οδηγίες ώστε να περιοριστούν οι άδικες καταδίκες και τα λάθη κατά την εκδίκαση των υποθέσεων από τα δικαστήρια.

Το κινεζικό δικαστικό σύστημα είναι θεωρητικά ανεξάρτητο, αλλά επί της ουσίας ελέγχεται απευθείας από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα. Συχνά επικρίνεται για αδιαφάνεια, για την έκδοση αποφάσεων με συνοπτικές διαδικασίες και για τα περιορισμένα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι και οι κρατούμενοι. Οι αρχές έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, επανεξετάζοντας κυρίως το σύστημα της αναμόρφωσης μέσω της εργασίας που δέχεται σφοδρή κριτική, ακόμη και στον επίσημο Τύπο, γιατί θεωρείται ότι επιτρέπει τις καταχρήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.