Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Τελευταία ευκαιρία για τις οφειλές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ανάσα» στους οφειλέτες όλων των Ταμείων δίνει το υπουργείο Εργασίας, επεκτείνοντας τη ρύθμιση που είχε προβλεφθεί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και επιτηδευματιών στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γιάννη Βρούτση, δίνεται η δυνατότητα να διακανονιστούν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο υπουργός, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση, γι’ αυτό και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία.

Αποπληρωμή έως τον Ιούνιο του 2017

Η απόφαση αυτή αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, τους οποίους το υπουργείο Εργασίας καλεί να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών έως και τον Ιούνιο του 2017.

Μέχρι πρότινος, όρος για την υπαγωγή στην ρύθμιση, ήταν να πληρώνει ανελλιπώς το νομικό πρόσωπο ή ο επιτηδευματίας τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2013 και έως την υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση. Ο όρος αυτός άφηνε «εκτός» πλήθος ασφαλισμένων που είχαν δημιουργήσει οφειλές από τον Ιανουάριο του 2013 και έως τις 30 Ιουνίου -οπότε και τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση- και αδυνατούσαν να καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι με τη ρύθμιση των 12 δόσεων θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν οφειλές μεταξύ 15.000 και 20.000 ευρώ που είναι και το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών.

«Φρένο» στη συνεχή συσσώρευση χρεών προς τα Ταμεία

Πάντως, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια. Παράλληλα, επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΕΕ σκοπεύει να αποστείλει τις επόμενες μέρες, 370.000 έως 380.000 επιστολές προς τους οφειλέτες του Οργανισμού, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Τον περασμένο χρόνο, η πρόεδρος του Οργανισμού με εντολή του υπουργού Εργασίας είχε αποστείλει 90.000 επιστολές προς οφειλέτες που είχαν σαν αποτέλεσμα την είσπραξη του 38% των οφειλομένων ποσών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.