Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Προτάσεις για... φρουτοσαλάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ιδανικά για φρουτοσαλάτες και σε κάθε περίπτωση εύγευστα και θρεπτικά. Το ίδιο ισχύει και για τα φρούτα του χειμώνα, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό καρπούζι; Κανείς.

Αυτό το καλοκαίρι όμως, μην αρκεστείτε σε μια φέτα καρπούζι, που η σύντομη πορεία της ξεκινάει από το καρπούζι, περνάει στο πιάτο και από εκεί στο στομάχι σας με συνοπτικές διαδικασίες.

Πεπόνι με μοσχολέμονο και τζίντζερ

Το φρέσκο και μυρωδάτο πεπόνι αποκτά ακόμα πιο «ευγενική» γεύση όταν συνδυαστεί με τζίντζερ και μοσχολέμονο. Το πεπόνι είναι πλούσια πηγή σε Β-καροτένιο, που προστατεύει από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, ενώ το τζίντζερ είναι γνωστό για το καλό που κάνει στο ταραγμένο στομάχι και όχι μόνο.

Σύκο και προσούτο

Το πεπόνι ταιριάζει με το σύκο και το προσούτο. Συνδυάστε τα λοιπόν, χωρίς πολλή σκέψη. Αρκεί να είναι φρέσκο και ώριμο το πεπόνι και το σύκο σας και θα έχετε ένα χαμηλών λιπαρών και γευστικό ορεκτικό έτοιμο στο άψε σβήσε.

Παγωμένη φρουτοσαλάτα με παπαρουνόσπορο

Ροδάκινα, μούρα και κεράσια, γίνονται φρέσκα και τραγανά με τον θαυματουργό παπαρουνόσπορο. Όχι μόνο εμπλουτίζεται η γεύση τους, αλλά και η γευστική εμπειρία των φρούτων. Μην ξεχνάτε ακόμα, ότι τα χρωματιστά φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, που δρουν προστατευτικά απέναντι σε χρόνιες ασθένειες και τον καρκίνο.

Αν μάλιστα συνοδεύσετε τη σαλάτα σας με λίγο γιαούρτι ή παγωτό βανίλια, τότε θα ανακαλύψετε το πιάτο του καλοκαιριού!

Καρπούζι... ψημένο, με μέντα και φέτα

Μπορεί να μην το φαντάζεστε και το πιθανότερο είναι να μην το έχετε δοκιμάσει καν, αλλά πολλά καλοκαιρινά φρούτα αντέχουν τη ζέστη της σχάρας και αν τελικά υπερβείτε τον εαυτό σας και ψήσετε καρπούζι στα κάρβουνα, μαζί με τη δροσιά της μέντας και το αλμυρό της φέτας, θα ανακαλύψετε τι χάνατε τόσο καιρό.

Κόκκινη και μαύρη φρουτοσαλάτα

Τα μούρα, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα της φύσης και η φρουτοσαλάτα είναι ο πιο ωραίος τρόπος για να τα απολαύσετε. Τα βατόμουρα και τα μύρτιλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και πλούσια σε βιταμίνη C. Στη σαλάτα που θα ετοιμάσετε με αυτά, μην ξεχάσετε και τα δαμάσκηνα, ενώ για κάτι ακόμα πιο γκουρμέ, προσθέστε λίγα ανάλατα φιστίκια και πασπαλίστε με λίγη κανέλα από πάνω.

Σαλάτα με τζίντζερ και εσπεριδοειδή

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με πολλά πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ και δεν θα θέλετε να τα κάνετε χυμό, δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με λίγο φρέσκο τζίντζερ, μέλι και φυλλαράκια μέντας. Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για τον οργανισμό και… πόσους χυμούς πια να πιεί κανείς;

Σος μάνγκο

Το χυμώδες μάνγκο μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά τις ντομάτες σας, μαζί με λίγο κρεμμύδι και κόλιαντρο, ενώ πολύ καλή δουλειά κάνει και με το ψάρι ή το ψητό κοτόπουλο. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερη επιλογή από την παχυντική μαγιονέζα και με πολύ πιο φρέσκο άρωμα.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα χρησιμοποιείστε μάνγκο, κρεμμύδι, αγγούρι, χυμό lime, κόλιαντρο και μπόλικο αλατοπίπερο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.