Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Άστεγος κοιμάται μέσα σε αυτοκίνητο στην Ξερόλακκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 48χρονος Πατρινός δούλεψε για πέντε μήνες στο δήμο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Πρώην εργαζόμενος του δήμου της αχαϊκής πρωτεύουσας ο οποίος δούλεψε στα «πεντάμηνα» κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του στην Ξερόλακκα. Η κατάσταση του 48χρονου είναι δραματική, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος». Δεν έχει δουλειά, οι γονείς του έχουν φύγει εδώ και χρόνια από τη ζωή, ενώ η σπιτονοικοκυρά του ήθελε να χρησιμοποιήσει το σπίτι που έμενε (δεν πλήρωνε πιθανότατα ενοίκια) και του ζήτησε να φύγει.

Μόνη του παρηγοριά και συντροφιά οι πρώην συνάδελφοί του στην Ξερόλακκα. 'Έχει σταθμεύσει το όχημά του κοντά στον ΧΥΤΑ και κοιμάται μέσα σε αυτό.

Όσο για την τροφή του, όπως είπε ο ίδιος, βασίζεται στην ελεημοσύνη και την ανθρωπιά όσων του συμπαραστέκονται, ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε και το εστιατόριο που λειτουργεί για τους άπορους στην περιοχή της Αγίας Σοφίας κι έκανε αίτηση για να συμπεριληφθεί στα συσσίτια.

Μια ακόμα τραγική λεπτομέρεια είναι ότι όπως και σε άλλους πενταμηνίτες έτσι και στον 48χρονο το κράτος τους οφείλει 1.000 ευρώ περίπου από τα δεδουλευμένα τους.

Ο άστεγος Πατρινός θα υποβάλει εκ νέου αίτηση για εργασία στον δήμο με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, δηλώνει πως το μόνο που ζητά είναι μια εργασία και μέχρι να πάρει τα χρήματα που δικαιούται αλλά και να μπορέσει να φτιάξει κάπως τη ζωή του, θα διαμένει μέσα στο αυτοκίνητό του στην Ξερόλακκα.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.