Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Τα 11 εκατ. ευρώ έχουν κάνει φτερά από το ΙΚΑ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπυρόπουλος: Έχουμε προβλήματα αλλά οι συντάξεις είναι ασφαλείς.

Για τα μαϊμού επιδόματα που χορήγησαν οι υπάλληλοι που κατηγορούνται για απάτη 11 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέφερε ότι είναι 7.999 περιπτώσεις παραβατικής απόδοσης επιδομάτων. «Αυτό γινόταν από το 1993. Έχουμε προσεγγίσει το 55%, υπάρχουν ανέλεγκτα στοιχεία».

Είπε ότι «υπήρχε συνέργεια και αλληλοκάλυψη στο κομμάτι της υπηρεσίας και γι’ αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναζητούνται τα χρήματα από τους έξι. «Τα 11 εκατ. ευρώ έχουν κάνει φτερά από το ΙΚΑ», ξεκαθάρισε.

Και τόνισε ότι «διεκδικούμε την απόδοση δικαιοσύνης».

Αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο του ΙΚΑ η οποία περιλαμβάνει ποινές σε όσους υπαλλήλους δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. «Έχω καταγγελίες πολιτών που παίρνουν τηλέφωνα και πολλές κλήσεις δεν απαντώνται. Είμαι υποχρεωμένος στο μέτρο του δυνατού να σηκώνω κι εγώ τηλέφωνα», είπε. Και τόνισε: «επειδή είμαστε μονοπώλιο, δεν σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Ανέφερε ότι τα έσοδα που προέρχονται από τις λειτουργούσες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ήταν τον προηγούμενο μήνα 92 εκατ. ευρώ. «Πέρυσι ήταν 20% κάτω. Έχουμε προβλήματα αλλά οι συντάξεις είναι ασφαλείς. Οι χαμηλές συντάξεις έχουν μειωθεί ελάχιστα. Κυρίως έχουν μειωθεί οι μεσαίες συντάξεις», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.