Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τα νέα ωρολόγια προγράμματα για Γυμνάσιο και Λύκειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ωρολόγια προγράμματα για όλες τις τάξεις του Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου, την Α' τάξη του Γενικού Λυκείου, καθώς και τις Α' και Β΄τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Όπως φαίνεται από τα προγράμματα επανέρχονται μαθήματα που αρχικά φαινόταν ότι θα καταργούνταν. Η Μουσική και τα Καλλιτεχνικά επιστρέφουν σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου, όχι μόνο στην πρώτη, ενώ και το μάθημα των Καλλιτεχνικών θα γίνεται κανονικά με μία ώρα την εβδομάδα σε κάθε τάξη του γυμνασίου. Επιπλέον, επιστρέφει και η Βιολογία στην Α' Γυμνασίου.

Όσον αφορά στην Α΄ Λυκείου, οι μαθητές θα περνούν δύο ώρες παραπάνω στο σχολείο κάθε εβδομάδα, ενώ τα μαθήματα επιλογής-μπορεί να δηλώσουν μόνο ένα-που θα έχουν είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Αξιοσημείωτη είναι η εκτίμηση που διατύπωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ότι το μάθημα της Πληροφορικής είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί και στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς το μάθημα της Πληροφορικής πυροδότησε πληθώρα αντιδράσεων.

Αλλαγές πραγματοποιούνται και στις ώρες διδασκαλίας ξένων γλωσσών στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα έχουν μία λιγότερη ώρα διδασκαλίας Αγγλικών,, καθώς θα έχουν από δύο τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά). Μία ώρα λιγότερη θα διδάσκονται ξένη γλώσσα και οι μαθητές του λυκείου, όπου παραμένει μία εκ των Αγγλικών, Γαλλικών ή Γερμανικών.

Η ισχύς του ωρολογίου προγράμματος για την Α΄ Γυμνασίου αρχίζει το προσεχές σχολικό έτος (2013-2014), το σχολικό έτος 2014-2015 για τη Β΄ Γυμνασίου και για τη Γ΄ Γυμνασίου το 2015-2016. Για την Α΄ Λυκείου το πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ το 2013-2014, ενώ για τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου ισχύουν τα παλιότερα προγράμματα.

Δείτε τους πίνακες από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος":

(πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.