Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Γιατροί κατά φαρμακοποιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ γιατρών και φαρμακοποιών, με αφορμή τον τρόπο χορήγησης φαρμάκων (υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας), με τους πρώτους να κατηγορούν τους δεύτερους για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασθενών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνου Λουράντου, επισημαίνοντας πιθανά παράνομη ενέργεια φωτοτύπησης ιατρικών συνταγών και ασφαλιστικών βιβλιαρίων, κατά παράβαση του κώδικα φαρμακευτικής δεοντολογίας, των διατάξεων του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας από τον κ. Λουράντο.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, την ενέργεια αυτή παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Λουράντος, σε ανακοίνωσή του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι πρόκειται για το θέατρο του παραλόγου. Δεν υπάρχει ούτε ένα βιβλιάριο στο οποίο ο γιατρός να έχει γράψει σκέτη τη δραστική ουσία του φαρμάκου…. Φωτοτύπησα λοιπόν συνταγές των ασφαλισμένων και ταυτόχρονα τα βιβλιάριά τους και τα πήγα στον υπουργό κ. Γεωργιάδη. Αποδείξεις δεν ήθελε; Αποδείξεις πήγα...».

Όπως αναφέρει ο κ. Ελευθερίου από τα γραφόμενα του ίδιου του κ. Λουράντου προκύπτει, ότι «(παρέδωσε ή επέδειξε) ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ασθενών» και γι αυτό ζητάει από τον αρμόδιο εισαγγελέα, τη διερεύνηση της νομιμότητας ή μη των ανωτέρω πράξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.