Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ποδηλατικό Φεστιβάλ στα Καλάβρυτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τριήμερο 30 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων διοργανώνουν το δεύτερο Ποδηλατικό Φεστιβάλ στο Χελμό κατά το τριήμερο από 30 Αυγούστου έως και 1η Σεπτεμβρίου. Με κέντρο τη Βαθειά Λάκκα, οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο 3ημερο φεστιβάλ καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα εμπειρίας αναβατών, απευθυνόμενες σε έμπειρους και αθλητές, σε μέτριους, αλλά ακόμη και σε αρχάριους αναβάτες ποδηλάτου, κάθε ηλικίας και διάθεσης.

Για τους downhill αναβάτες υπάρχει το ανανεωμένο, γρήγορο και απαιτητικό μονοπάτι που ξεκινά από την κορυφή «Νεραϊδόραχη» του Χελμού και καταλήγει στη «Βαθειά Λάκκα». Με τα 490 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και τα 2100 μέτρα μήκους του, δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Θα διατεθεί για άπειρες καταβάσεις με τη βοήθεια του αναβατήρα Στύγα που θα ανεβάζει τους αναβάτες στην κορυφή ξανά και ξανά. Ο κύκλος κορυφή-βάση-κορυφή διαρκεί περίπου 30 λεπτά, πράγμα που σημαίνει μάξιμουμ δεκατέσσερις καταβάσεις την ημέρα.

Για τους αναβάτες που αναζητούν διαφορετικού τύπου αδρεναλίνη θα υπάρχει το τεράστιο μπαλόνι της Funbag για πολλές, αξέχαστες απογειώσεις και τρελά κόλπα.

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η οργανωμένη περιήγηση στο Χελμό μέσω μιας κατηφορικής στο μεγαλύτερό της μήκος διαδρομής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων που θα αναδείξει κάποια από τα ωραιότερα σημεία ενδιαφέροντος στο ωραίο μας βουνό, όπως η Μαυρολιμνη, του πουλιού η βρύση, το αστεροσκοπείο Αρίσταρχος και το καταφύγιο του Χελμού. Κανένα μυστικό του Χελμού (και του σύμπαντος!) δεν θα μείνει μυστικό.

Τέλος για εκείνους που βλέπουν το ποδήλατο λιγότερο σαν αδρεναλίνη και άσκηση αλλά περισσότερο σαν αναψυχή, θα διοργανωθεί ομαδική κατάβαση από το Χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους περίπου 14 χιλιομέτρων. Το βράδυ του Σαββάτου 30/8, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα γίνει πάρτι για όλους στα Καλάβρυτα με πολλή μουσική και ξεφάντωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.