Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε προσμέτρηση των οικειοθελώς αποχωρούντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέμα προσμέτρησης των οικειοθελώς αποχωρούντων από το δημόσιο στο συνολικό αριθμό απομακρύνσεων που ζητεί η τρόικα θα θέσει κυβέρνηση όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να απομακρυνθούν 12.500 υπάλληλοι το 2014. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του δημοσίου που ήδη απομακρύνθηκαν οικειοθελώς και θεωρώ ότι πρέπει να προσμετρηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μονιμότητα στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, συμπλήρωσε όμως ότι θα έπρεπε να θέσουμε θέμα μονιμότητας ώστε να αφορά και την έννοια αξιολόγησης και της αξιοκρατίας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «η σιωπηρή πλειοψηφία ζητάει αλλαγές στο δημόσιο, και αν τις κάναμε, αντί να πετσοκόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενδεχομένως η τύχη της χώρας θα ήταν διαφορετική.»

«Δυστυχώς απείχαμε πάρα πολύ από το να πετύχουμε τους στόχους μας δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, το Σεπτέμβριο θα είμαστε σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση από τον Ιούνιο» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η Kοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας θα υπογραφεί σήμερα με τον συναρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, ενώ θα μετακινηθούν και εντός της Αττικής. «Αυτή η μεταρρύθμιση παράδειγμα θετικής κινητικότητας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια όμως λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων δεν είχε γίνει πράξη. «Την κάνουμε εμείς πράξη, δημιουργώντας καλύτερες δομές στην υγεία» σχολίασε.

«Υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα έχουν δεσμευτεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία, πεποίθησή μου ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όπως έχουμε δεσμευτεί από την τρόικα. Μακάρι να μπορούσαμε να μην καταφύγουμε σε οριζόντια μέτρα έχοντας κάνει όλες τις αξιολογήσεις των δομών» δήλωσε.

Η δημοτική αστυνομία έτσι όπως λειτουργούσε υπολειτουργούσε πρόσθεσε ο υπουργός. «Επιθυμούμε διαδημοτική κινητικότητα στην επόμενη φάση, και το έχουμε δηλώσει στην ΚΕΔΕ» επισήμανε.

Τόνισε ότι όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες. Για κάθε 100 εργαζόμενους θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο 4 δεν αφορά όλο το δημόσιο η κινητικότητα διευκρίνισε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.