Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Πέταξε» για Μόσχα με ελπίδες διάκρισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την εθνική ομάδα στίβου. Η 17μελής αποστολή αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/8) για τη Μόσχα, εκεί όπου θα διεξαχθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου ως την Κυριακή 18 Αυγούστου το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών.

«Είναι επιτυχία ότι 17 παιδιά πηγαίνουν στην Μόσχα για να αγωνιστούν στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. Ο καθένας από αυτούς θα κάνει το καλύτερο δυνατό, αισιοδοξώ για μια καλή εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας», επεσήμανε ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος κατά την αναχώρηση.

«Φέτος ήταν μια καλή χρονιά με σταθερά άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Το σερί των καλών εμφανίσεων στη διάρκεια της σεζόν, θέλω να συνεχιστεί και στην Μόσχα. Ο προκριματικός θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, νωρίς το πρωί με το όριο στα 8,10 μ., επίδοση που δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του αγωνίσματος. Ο στόχος είναι να βρεθώ στον τελικό εκεί όπου θα επιδιώξω την καλύτερη δυνατή παρουσία», είπε ο Λούης Τσάτουμας, που πηγαίνει στη Μόσχα με καλύτερη επίδοση 8,23 μ., σε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, λόγω της σταθερότητας σε άλματα πάνω από τα 8,10 μέτρα.



Υψηλές φιλοδοξίες και ίσως τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης έχει ο Κώστας Φιλιππίδης, δεδομένο του ότι είναι ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη. «Η χρονιά πάει πολύ καλά. Προσδοκώ στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι ένας αγώνας με υψηλό επίπεδό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω και στους δύο αγώνες να κάνω αυτό που μπορώ», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που φέτος ξεπέρασε τα 5,83 μέτρα.

Αισιόδοξη είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν δεν κατάφερε τελικά να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε: «Ο πρώτος αγώνας είναι ο προκριματικός. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνον αυτόν. Θέλω να είμαι σε καλή μέρα και να κάνω αυτό που μπορώ. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα έχω την ευκαιρία για κάτι καλύτερο στον τελικό».

Με στόχο τη συμμετοχή στον τελικό των 110 μ. εμπ, θα πάρει μέρος στον αγώνα ο Κώστας Δουβαλίδης: «Στόχος είναι να φτάσω έως τον τελικό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το επίπεδο είναι υψηλό. Ομως είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως είμαι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. Το 13.34 δεν είναι το όριο μου. Νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να τρέξω ακόμη πιο κάτω. Σε αυτό το επίπεδο θα κυμανθούν και οι επιδόσεις για συμμετοχή στον τελικό».

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, που δεν κρύβει πως ο σημαντικότερος γύρος θα είναι ο προκριματικός: «Θεωρώ πως έχω τη δυνατότητα να βρεθώ στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ωστόσο για να κάνω εκεί μια καλή παρουσία και να πάω παραπέρα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια καλή κούρσα στον προκριματικό, προκειμένου να αποφύγω κακό διάδρομο στον ημιτελικό. Είμαι καλά και πιστεύω πως μπορώ να κάνω ατομικό ρεκόρ».

Ενα έκτακτο πρόβλημα υγείας προκαλεί απρόβλεπτους μπελάδες στην Τόνια Στεργίου. «Δυστυχώς λόγω έκτακτου προβλήματος με την υγεία μου χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση, την οποία θα παίρνω και στην Μόσχα. Στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό με κάνει να έχω ως βασικό στόχο τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ελπίζω το πρόβλημα με την υγεία να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα», είπε η αθλήτρια του Γιωργου Παπανδρεόπουλου, που ταξιδεύει στη Μόσχα με άλμα στα 1,95 μέτρα..






Τον στόχο του στη σεζόν, που ήταν η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, τον πέτυχε, τώρα ο Αντώνης Μάστορας θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό, δίχως το άγχος της διάκρισης. «Θέλω να μπω μέσα να κάνω τον αγώνα μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν περιμένω τίποτε άλλο. Αν μπω να κάνω αυτό που μπορώ, τότε σίγουρα θα έχω κάνει μια καλή εμφάνιση. Αλλωστε για κάτι καλό πηγαίνω εκεί κι όχι για βόλτα».

Την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο, θα γευτεί ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: «Είναι γιορτή πάμε να χαρούμε τον αγώνα. Θα μπω μέσα κι ανάλογα με τις συνθήκες θα πορευτώ τον αγώνα. Θα κατέβω μόνο στα 20χλμ., καθώς είναι μόνο τρεις μέρες μετά τα 50χλμ, οπότε δεν γίνεται να κάνω και τα δυο. Η προετοιμασία εξελίχθηκε σωστά οπότε έχω ως στόχο να κάνω την καλύτερη επίδοση, ένα πανελλήνιο ρεκόρ», είπε ο 15ος στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Είναι ευκαιρία να πάνε όλα καλά. Θέλω να είμαι έγκυρη στα άλματα μου και να βγουν καλές επιδόσεις. Ολα είναι στο μυαλό. Φέτος έχω χαλαρώσει αρκετά κι αυτό ε έχει βοηθήσει. Το επίπεδο της εθνικής είναι καλό. Ελπίζω όλα τα παιδιά να πάνε καλά και να προσεγγίσουν τις επιδόσεις τους», είπε η Αθανασία Πέρρα, που με φετινό 14,48 μ., μπορεί να ελπίζει στην διάκριση.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιάμης είπε: «Στόχος είναι να αγωνιστώ στον τελικό του τριπλούν. Η χρονιά από τα μισά της και έπειτα πήγε καλά. Ομως ακόμη δεν έχω καταφέρει να βγάλω το άλμα, που μπορώ. Ελπίζω να το πετύχω στην Μόσχα».

Η Νίκη Πανέττα έχει όλα τα εφόδια να βρεθεί στον τελικό του τριπλούν, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση στον προκριματικό. «Είμαι καλά, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι το δείξω στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα κάνω σχέδια για τον τελικό, όμως, προέχει ο προκριματικός, ο οποίος θα είναι ένας δύσκολος αγώνας», είπε η αθλήτρια του Φρανσουά Ντοφέν.

Από το 23.18 της Θήβας, προέρχεται η Μαρία Μπελιμπασάκη. «Είμαι πολύ καλά. Νομίζω πως μπορώ να τρέξω καλύτερα από ότι στη Θήβα. Αν δεν με ενοχλήσει το πόδι τότε θα μπορέσω να διεκδικήσω να περάσω στον ημιτελικό. Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Αφού ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών, η Σοφία Υφαντίδου ευελπιστεί να ξεπεράσει και τους 6.000 μ. βαθμούς στο έπταθλο. «Η χρονιά είχε αρκετά προβλήματα, καθώς για περίπου δύο μήνες ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Τώρα πια νιώθω καλά και σωματικά και ψυχολογικά. Θέλω να πάω και να το ζήσω, να περάσω καλά. Εχω όρεξη και νιώθω σε θέση να κυνηγήσω το ρεκόρ μου. Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα».



Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.