Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μανιάτης: Δεν σχεδιάζουμε νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αυτή τη στιγμή, δεν σχεδιάζουμε καμία νέα αύξηση στη ΔΕΗ», διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA ανέφερε επίσης ότι λόγω της γραφειοκρατίας δεν «ανθίζουν» οι επενδύσεις στην Ελλάδα και ότι κάθε χρόνο γίνονται 19.000 άχρηστες περιβαλλοντικές μελέτες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε επιπλέον ότι τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες αναδόχους.

«Μέσα στον Σεπτέμβρη θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις τουλάχιστον δύο, ίσως και τρεις, που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία επειδή «η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πώς θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό», είπε ο υπουργός ΠΕΚΑ, «έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πώς αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και πού θα πάνε τα χρήματα αυτά».

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι «αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. Άρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», είπε.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.