Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Στις 30 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη πτώση αναμένεται σε πολλά τμήματα.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου, αργότερα από κάθε άλλη χρόνια, θα ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Η φετινή μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι το 2012 οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 27 Αυγούστου και το 2011 στις 29 Αυγούστου.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής δημιουργεί πρόβλημα στους επιτυχόντες μαθητές των δυο κρατικών πανεπιστημίων της Κύπρου που θα πρέπει μέχρι και τις 23 Αυγούστου να απαντήσουν αν επιθυμούν να φοιτήσουν στη μεγαλόνησο χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουν σε ποια τμήματα έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.