Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου το 3o Αgrinio Jazz Festival

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό στο Κηποθέατρο Αγρινίου.

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, θα φιλοξενηθούν και φέτος στο 3o Αgrinio Jazz Festival, το οποίο επιστρέφει στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κηποθέατρο Αγρινίου.

Jazz standards, original αυτοσχεδιασμοί, αλλά και προβολές, εκθέσεις, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις, θα συνθέσουν το μουσικό διήμερο της διοργάνωσης, μεταμορφώνοντας την πόλη του Αγρινίου σε έναν τόπο ανακάλυψης και διαπολιτισμικού διαλόγου, με άξονα την τζαζ μουσική.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, ανοίγει ο κιθαρίστας Davide Jambon από την Ιταλία πλαισιωμένος από τον Ούγγρο Αttila Qyarfas στα ντράμς και τον Αγρινιώτη Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο.

Μια προσέγγιση στον μελωδικό και ψυχεδελικό κόσμο των Pink Floyd επιφυλάσσει στο κοινό, για τη συνέχεια ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος μ΄ένα κουαρτέτο, που αιωρείται ανάμεσα στην τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική.

Organ jazz με standards και original συνθέσεις θα κλείσει την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, με τον ταλαντούχο νέο Ισραηλινό κιθαρίστα Shahar Elnatan, τον γνωστό Γιώργο Κοντραφούρη στο όργανο, τον πολλά υποσχόμενο Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο.

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, ανοίγουν οι Possible Trio από το Αγρίνιο με τους Σεραφείμ Φεγγούλη στα ντράμς, Παντελή Τζιάλα στην κιθάρα και Μένιο Γούναρη στο πιάνο.

Κοντραμπάσο και φωνή σ' έναν μουσικό διάλογο «Ιn duologue», θα απολαύσουν στη συνέχεια οι ακροατές σε γνωστά τζαζ μονοπάτια, με την Αλεξάνδρα Λερτά και τον μπασίστα Βασίλη Στεφανόπουλο.

Για το τέλος του φεστιβάλ ο γνωστός πιανίστας Juraj Stanik έρχεται από την Ολλανδία να παίξει εμπνευσμένος από τους Herbie Hancock, Mulgrew Miller, John Coltrane, Miles Davis και άλλους σπουδαίους μουσικούς της τζαζ, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μαζί του o Ολλανδός ντράμερ David Barker και ο Ισπανός σαξοφωνίστας Furni Gomez.

Η τιμή εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ (μονοήμερο), 12 ευρώ (διήμερο). Σημεία προπώλησης: Τρυποκάρυδος coffee-bar (Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού), εναλλακτικό καφενείο «Σείριος» (Π.Σούλου 3).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.