Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

«Μάστερ» στις εξαπατήσεις ηλικιωμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξιχνιάστηκαν 18 υποθέσεις-Συνελήφθησαν δύο άτομα.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα της τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων προχώρησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 28 ετών, ενώ αναζητείται γυναίκα συνεργός τους και εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις από τις οποίες το οικονομικό όφελος ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προσποιούμενοι άλλοτε τους εφοριακούς και άλλοτε τους ασφαλιστές, αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα προσέγγιζαν, τους αιφνιδίαζαν και τους αποσπούσαν χρήματα προκειμένου να τακτοποιήσουν υποτιθέμενες οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικών τους προσώπων.

Οι παθόντες συνήθως «σήκωναν» τα χρήματα από την τράπεζα, συχνά υπό τη διακριτική συνοδεία των κατηγορουμένων. Επιπλέον, ο 40χρονος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαιρούσε από τα σπίτια τους χρηματικά ποσά, απασχολώντας τους με κάποιο πρόσχημα σε άλλους χώρους της οικίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, οι δύο συλληφθέντες, προέβαιναν σε ανάλογες παράνομες πράξεις, είτε ο καθένας ξεχωριστά, είτε συνεργαζόμενοι περιστασιακά με άλλα άτομα. Όπως προέκυψε ο 28χρονος, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, με λεκτική και σωματική βία, απέσπασε από ηλικιωμένο άτομο 450 ευρώ.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχεται σε 63.670 ευρώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.