Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

15χρονος διάνοια στην πληροφορική!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας, υπάρχει και εκείνη της γνώσης και της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα της «άλλης» Ελλάδας είναι ο 15χρονος συμπατριώτης μας που διακρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πληροφορικής της Microsoft, το οποίο διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος για το νεαρό Χρήστο Φιαμέγκο, που συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό «Microsoft Office Specialist 2013» και πέτυχε να αναδειχθεί τρίτος ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες απ΄ όλο τον κόσμο.

Ο 15χρονος μαθητής, ο οποίος τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα πάει στην Α΄ Λυκείου, ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για την τελική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση της κατηγορίας του στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην Αθήνα.

Στην Αμερική ήρθε αντιμέτωπος με τους εθνικούς πρωταθλητές από εκατό χώρες, αλλά αυτό καθόλου δεν τον πτόησε. Αντίθετα, ήταν από εκείνους που την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, στις 3 Αυγούστου, πανηγύρισαν, ακούγοντας το όνομά τους μεταξύ των νικητών...

«Ήταν ένας διαγωνισμός, διοργανωμένος από τη θυγατρική της Microsoft, τη Certiport, πάνω σε τρία προγράμματα του Microsoft Office, δηλαδή Word, Excel και PowerPoint, σε έκδοση 2007 και 2010. Ουσιαστικά, ήταν έξι διαγωνισμοί. Εγώ έλαβα μέρος στο Excel 2007» δηλώνει στην «Espresso» ο ταλαντούχος έφηβος.

Η υψηλή βαθμολογία που πέτυχε, σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, τού χάρισαν την τρίτη θέση στον κόσμο, διάκριση που συνοδευόταν και από μία επιταγή των 1.000 δολαρίων.

Όνειρο του Χρήστου Φιαμέγκου είναι να ασχοληθεί με την ιατρική όχι, όμως, να γίνει γιατρός με την κλασική έννοια. «Θα με ενδιέφερε κάτι σε σχέση με την ιατρική έρευνα που κατά προτίμηση να μπορεί να συνδυάζεται με τέτοιου τύπου τεχνικά μέσα και την πληροφορική» σημειώνει ο ίδιος.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.