Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: “Οι δημοκρατικές κοινωνίες δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλους”

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

“Βασική πρόβλεψη μιας ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας πρέπει να είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών και άρσης των εμποδίων για συμμετοχή στην κοινωνική ζωή για τα ΑμεΑ”.


Με αυτή του την τοποθέτηση ο Βουλευτής του νησιού μας επισημαίνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες διευκολύνσεις για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου.
Ο κ. Κοντονής, παράλληλα, επισήμανε πως ούτε το Υπουργείο, ούτε η εταιρεία “Θέμις Κατασκευαστική” έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προσθέτοντας εμπόδια στην ίση συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή της χώρας. “Πρέπει να δημιουργούνται οι τεχνικές δυνατότητες για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα δημόσια κτίρια”, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “είναι αδιανόητο να μην παρέχεται η δυνατότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία να εισέλθουν στα δημόσια κτίρια”.

Το έγγραφο
Ο βουλευτής επικαλείται έγγραφο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ζακύνθου “Οι Ποπολάροι”, στο οποίο αναφέρεται ότι “στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου υπάρχει παντελής έλλειψη πρόβλεψης για τις ειδικές ανάγκες πρόσβασης σε αυτό των ατόμων με αναπηρία. Ειδικότερα, δεν υφίσταται καμία τεχνική πρόβλεψη και διευκόλυνση για αυτόν τον σκοπό. Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, υφίσταται εξαιρετική δυσχέρεια πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στο Δικαστικό Μέγαρο και, άρα, ισχύει ένα καθεστώς άνισων ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα άτομα αυτά”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.