Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Επιταχύνει την on line σύνδεση των ταμειακών μηχανών το ΥΠΟΙΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μέτρο αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στην καθιέρωση της on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών .

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που είχε ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για τους τρόπους και τις διαδικασίες διασφάλισης ηλεκτρονικής αποθήκευσης των δεδομένων των ηλεκτρονικά εκδιδομένων φορολογικών στοιχείων. Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ.

Η τεχνική προετοιμασία για τη διασύνδεση της ΓΓΠΣ με τις ταμειακές μηχανές καταστημάτων και επιχειρήσεων, μέτρο που θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να ενισχυθεί η διαφάνεια και να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

Με το νέο σύστημα θα επιτυγχάνεται η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο όλων των αποδείξεων, των τιμολογίων και δελτίων αποστολής, αλλά και η παρακολούθηση των φόρων που παρακρατούνται.

Ειδικά για τον ΦΠΑ θα καταστεί δυνατή η απευθείας πίστωση του μέρους της τιμής που αντιστοιχεί στον λογαριασμό του Δημοσίου και όχι σε αυτόν του πωλητή, αντί των τριμηνιαίων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που υποχρεούνται σήμερα να υποβάλλουν οι έμποροι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.