Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Δεν θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβεβαιώσεις ότι δε θα χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέους φόρους για το όποιο δημοσιονομικό κενό δημιουργηθεί για το 2015-2016 έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Η έμφαση θα είναι σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μειώνουν το κόστος του κράτους χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ύψος του κενού θα φανεί μετά το καλοκαίρι σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών διαφωνεί με την άποψη της τρόικας ότι το κενό θα είναι 2% του ΑΕΠ.

«Έως τον Ιούλιο του 2014 επαρκούν τα χρήματα του πακέτου βοήθειας», σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «για το υπόλοιπο της περιόδου, είμαι βέβαιος ότι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο και εμείς τηρούμε τις δικές μας».

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση όπως προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup «θα τεθεί το θέμα της μείωσης του χρέους».

Σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση υπογραμμίζει πως «το σκεπτικό μας είναι να εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες της χρονιάς σε πιλοτική βάση, και αν πετύχει, θα γίνει μόνιμο. Για να πετύχει το μέτρο, η μείωση του ΦΠΑ πρέπει να περάσει αμέσως στις τιμές , αλλιώς δεν θα υπάρξει τόνωση της κατανάλωσης που μπορεί να καλύψει την απώλεια εσόδων από τη μείωση του συντελεστή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.