Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Γιορτή για τα 100 χρόνια της λίμνης Τσιβλού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή αφιερωμένη στη λίμνη Τσιβλού και τη σπάνια ομορφιά της, διοργανώνει για πρώτη φορά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, προς τιμήν των 100 χρόνων από τη δημιουργία της λίμνης.

Το επετειακό διήμερο εκδηλώσεων θα φιλοξενήσει την Κυριακή 21 Ιουλίου υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και περιπέτειας για μικρούς και μεγάλους, ενώ το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου το «Πάρτυ Πανσελήνου» με ζωντανή μουσική από ντόπια συγκροτήματα, θα λουστεί στο ασημένιο φως του φεγγαριού.


Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και στο όρος Χελμός, σε υψόμετρο 800 μέτρων. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

Η λίμνη έχει έκταση περίπου 83 στρέμματα και ακτογραμμή 1.800 μέτρα και περιβάλλεται από πλούσια δάση συνδυάζοντας τα υγροτοπικά και δασικά οικοσυστήματα και σήμερα αποτελεί δημοφιλή χώρο αναψυχής, ενώ ολόκληρη η προστατευόμενη περιοχή έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός, το οποίο καταποντίστηκε μερικώς μετά την κατολίσθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.