Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Θέμα χρηματοδότησης στα ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ανησυχία τους για το επίπεδο χρηματοδότησης των πανεπιστημίων κατά την παρούσα κρίσιμη συγκυρία διατυπώνουν οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές πρόεδροι των Συμβουλίων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές, στη δεύτερη συνάντηση που είχαν την περασμένη Κυριακή στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν πρόσθετους πόρους από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης που θα συμβάλουν στην εξασφάλιση της ποιοτικής λειτουργίας στην έρευνα και στην εκπαίδευση.

Οι εκπρόσωποι των Συμβουλίων τόνισαν επίσης πως «η ίδρυση ΝΠΙΔ είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη των πανεπιστημίων και θα πρέπει να προωθηθεί άμεσα. Το ΝΠΙΔ κάθε πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε Ιδρύματος».

Ακόμη, οι πρόεδροι και οι αναπληρωτές πρόεδροι των Συμβουλίων εκτιμούν ότι «η ολοκλήρωση των Οργανισμών και των Εσωτερικών Κανονισμών των πανεπιστημίων είναι κεφαλαιώδους σημασίας προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, και θα πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν».

Η συνάντηση των εκπροσώπων των Συμβουλίων διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ευθύνη του προέδρου του Συμβουλίου Ρίτσαρντ Χάντερ και του αναπληρωτή προέδρου Βασίλη Ταρλατζή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.