Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

5 συμβουλές για ασφαλή έκθεση στον ήλιο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι έχει φθάσει, όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τόσο πιο σημαντικό είναι για όσους βρίσκονται στις παραλίες να προστατεύονται από τις ακτίνες του ηλίου!

Ξεκινάμε με την επιλογή του σωστού αντηλιακού για προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. Το ίδιο σημαντικές είναι οι ακόλουθες 5 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να μειώσετε όσο το δυνατόν την ζημιά από τον ήλιο και τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

1. Αναζητήστε σκιά!

Με το να παραμείνετε στη σκιά μειώνετε την έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB. Κάντε ένα διάλειμμα από την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ειδικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, όταν οι ακτίνες είναι πιο δυνατές. Να θυμάστε πως τα σύννεφα δεν μπλοκάρουν τις ακτίνες UV!

Παιδιά κάτω των 6 μηνών πρέπει συνεχώς να προστατεύονται από τον ήλιο. Πρέπει να προστατεύονται με ρούχα, ομπρέλα θαλάσσης ή το κάλυμμα του καροτσιού. Καπέλο και γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για μικρούς και μεγάλους!

2. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας άνω του 15

Ανεξάρτητα με την εποχή, η αντηλιακή προστασία πρέπει να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Οι πλειοψηφία αντιλαμβάνεται την επιβεβλημένη χρήση των αντηλιακών τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αρκετοί υποτιμούν την ανάγκη χρήσης τους καθ” όλη τη χρονιά.

Η θερμοκρασία μπορεί να πέφτει, αλλά οι ακτίνες UV παραμένουν δυνατές. Μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε την βλάβη στο δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά είναι πραγματικότητα!

3. Απλώστε γενναιόδωρα αντηλιακό σε όλο το σώμα 30 λεπτά πριν την έκθεση

Για να έχετε σωστή προστασία πρέπει να βάζετε αντηλιακό τουλάχιστο μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι βάζουν λιγότερη ποσότητα από την αναγκαία, χάνοντας ουσιαστικά από την ολοκληρωμένη προστασία. Επίσης μην ξεχνάτε, να επαναλαμβάνετε τις εφαρμογές τακτικά, καθώς ο ιδρώτας και το νερό επιδρούν στην προστασία σας. Κάθε 2 ώρες βάλτε αντηλιακό και μετά από κάθε βουτιά!

4. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να «καεί»!

Το ηλιακό έγκαυμα είναι το πρώτο και πιο εμφανές σημάδι της ζημιάς από τις ακτίνες UV. Η ερυθρότητα και το πρήξιμο είναι τα πρώτα σημάδια και μπορεί να επηρεάσει μόνιμα τα δερματικά κύτταρά σας.

5. Ελέγξτε συχνά το δέρμα σας

Προγραμματίστε μία εξέταση στο δερματολόγο σας κάθε χρόνο. Έχετε υπόψιν σας πως 1 στους 5 αναπτύσσουν καρκίνο του δέρματος.



Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.