Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας.

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου Χανίων. Στόχος του αναδόχου είναι η κατεδάφιση, που ξεκίνησε από το κτίριο της πρώην αιμοδοσίας, να έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν από τα χρονικά όρια που προβλέπει η σύμβαση (6 μήνες) και σε διάστημα 2 μηνών, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποψίλωσης υλικών που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων, δεκατρία χρόνια από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί, σηματοδοτεί την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αλλά παράλληλα θα αλλάξει και τον υγειονομικό χάρτη των Χανίων καθώς στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο υγείας αστικού τύπου, που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση του γενικού νοσοκομείου Χανίων στην περιοχή των Μουρνιών.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ανέγερσης Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, σε τμήμα του χώρου, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και υποδομών για τους κατοίκους της περιοχής.

Το σύνολο των εργασιών που θα γίνουν καθώς και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 ευρώ.

Το πακέτο περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο «Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων», την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 ευρώ και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.