Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δανειολήπτης έσωσε την περιουσία του χωρίς δικηγόρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σωτήρια ήταν για έναν Ηρακλειώτη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που απέρριψε την αίτηση εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, που υπέβαλε Τράπεζα κατά των περιουσιακών του στοιχείων.

Στο δικαστήριο ο δανειολήπτης παραστάθηκε μόνος του, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας παράστασης δικηγόρου.

Πιο αναλυτικά, τράπεζα στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαίτησή της, ποσού ύψους 16.500 ευρώ, ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, εγγραφή προσημείωσης υποθήκης επί των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, μέχρι του ποσού των 22.000 ευρώ για προσωπικό δάνειο (κεφάλαιο κίνησης), που είχε χορηγήσει στον δανειολήπτη.

Με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση, προκειμένου κατά το αιτιολογικό της, να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος κατά των συμφερόντων της, ζήτησε εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, επί των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη καίτοι είναι ενήμερη για ένταξη του δανειολήπτη στο ν.Κατσέλη και κληθείσα από αυτόν επισήμως (με δικαστικό επιμελητή) με έξοδα επίδοσης.

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω δανειολήπτης, που παρουσίασε οικονομική δυσχέρεια εξαιτίας της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας, είχε υποβάλει αίτηση του ν.3869/2010 (ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων) για διευθέτηση των οφειλών του, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. Το Δικαστήριο αποφάσισε, να απορρίψει την αίτηση της Τράπεζας για προσημείωση επί των ακινήτων του δανειολήπτη, καθώς δεν διέβλεψε συγκεκριμένου επικείμενου κίνδυνου απομάκρυνσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.